Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Un oficial columbian apreciază organizarea și activitatea Bisericii

Directorul pentru culte din Columbia s-a întâlnit cu liderii Bisericii pentru promovarea parteneriatelor existente.

Un oficial columbian apreciază organizarea și activitatea Bisericii

Directorul pentru culte din Columbia s-a întâlnit cu liderii Bisericii pentru promovarea parteneriatelor existente.

Amelia Rocío Cotes Cortés, Director pentru culte în Columbia, i-a vizitat recent pe liderii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din nordul țării. În timpul vizitei din 12 aprilie, ea a subliniat rolul fundamental al bisericilor în țesătura culturală și socială a Columbiei.

Cotes Cortés a discutat despre dorința departamentului pe care îl conduce de a lucra în domeniul cercetării împreună cu Universitatea Adventistă din Columbia a Bisericii, precum și despre interesul guvernului de a cunoaște organizația ei națională și internațională.

„La inițiativa Departamentului pentru culte, am vorbit despre anumite subiecte de cercetare, despre posibilitatea de a organiza colocvii sau simpozioane și de a ne implica, în calitate de universitate și Biserică, în proiecte sociale în beneficiul familiilor vulnerabile din Columbia”, a declarat Jair Florez, Directorul Departamentului Relații Oficiale și Libertate Religioasă al Uniunii Nord-Columbiene a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

În timpul vizitei, Cotes Cortés a subliniat faptul că organizațiile religioase pot contribui la îmbunătățirea vieții oamenilor. „Bisericile transformă individul, transformă fiecare ființă din cadrul comunității, transformă întregul mediu și contextul lor”, a declarat ea.

În plus, Cotes Cortés a subliniat importanța bisericilor în dezvoltarea durabilă și în educația cuprinzătoare. Ea a menționat Biserica Adventistă ca fiind un exemplu de „rezervă morală a țării”, cu o activitate susținută și o structură organizațională exemplară.

„Biserica Adventistă este o biserică renumită, cu un nume câștigat prin responsabilitate, muncă asiduă și prin modul în care se organizează, cu ordine în fiecare dintre structurile ei”, a adăugat Cotes Cortés. „Am avut cele mai bune experiențe cu Biserica Adventistă fără să fac parte din ea și, datorită acestui fapt, îmi imaginez că membrii sunt foarte fericiți că fac parte din această Biserică, deoarece este, cu siguranță, un exemplu pentru mulți alții.”

Potrivit lui Cotes Cortés, este important ca guvernul președintelui Gustavo Petro să lucreze mână în mână cu bisericile într-un moment crucial, când administrația sa încearcă să pună capăt unei perioade de peste 50 de ani de conflicte.

„Este important să înțelegem că bisericile, care au aproximativ 200.000 de lăcașuri de cult și temple în țară, trebuie să își asume rolul lor important în ceea ce privește puterea, autoritatea și comunicarea, deoarece autoritatea morală a bisericilor este extrem de importantă, în special pentru o administrație care dorește să lucreze pentru pace”, a subliniat Cotes Cortés.

La întâlnirea cu Cotes Cortés au participat liderii Uniunii Nord-Columbiene și ai Universității Adventiste din Columbia.

Edgar Redondo, președintele Uniunii Nord-Columbiene, a declarat că relația cu autoritățile va fi întotdeauna valoroasă. „Cuvântul lui Dumnezeu ne spune în Romani 12:18: «Dacă este cu putință, întrucât atârnă de voi, trăiți în pace cu toți oamenii»”, a declarat Redondo. „Deschiderea ușilor pentru reprezentanții guvernamentali este importantă, deoarece le permite să cunoască potențialul Bisericii de a produce schimbări în societate.”

În Uniunea Nord-Columbiană a Bisericii Adventiste există aproape 150.000 de credincioși adventiști de ziua a șaptea care se închină în 1.664 de biserici și grupe, fiind una dintre cele două uniuni din Columbia.

Pe teritoriul Uniunii Sud-Columbiene se află capitala și regiunea sudică a țării.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print