Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Peru: Proiect de lege pentru recunoașterea zilei de sâmbătă ca zi de repaus săptămânal

De lege vor beneficia mii de peruani care respectă sâmbăta ca zi de odihnă.

Peru: Proiect de lege pentru recunoașterea zilei de sâmbătă ca zi de repaus săptămânal

De lege vor beneficia mii de peruani care respectă sâmbăta ca zi de odihnă.

Joi, 30 martie 2023, Juan Bartolomé Burgos, membru al congresului, a prezentat proiectul de lege nr. 4610/2023- CR, care stabilește sâmbăta ca zi nelucrătoare care poate fi compensată în Peru, în beneficiul angajaților a căror religie stabilește această zi ca zi de odihnă care trebuie respectată.

În acest sens, Burgos a subliniat că membrii Congresului redactează numeroase proiecte de lege în favoarea angajaților, iar credincioșii au, de asemenea, nevoie de o lege care să le protejeze dreptul la libertate religioasă și de conștiință și să îi protejeze împotriva discriminării. „De-a lungul timpului, am cunoscut cazuri de persoane cărora nu li s-a permis să respecte Sabatul și și-au pierdut locul de muncă și/sau au fost nevoite să demisioneze ca urmare a credincioșiei lor”, a subliniat Burgos.

„Astfel, punem în rugăciune această propunere de lege și activitatea aparatului legislativ care promovează promulgarea ei, [dreptul la libertate religioasă și de conștiință fiind] protejat în Magna Carta noastră, adică în Constituție. Prin urmare, ea trebuie să fie aplicată cu strictețe”, a declarat Edgardo Muguerza, Directorul Departamentului Relații Oficiale și Libertate Religioasă al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din nordul Peru.

Pe de altă parte, Congresul îi invită pe peruani să se pronunțe online în favoarea acestui proiect de lege.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print