Adventiștii din Japonia participă la un program de îmbunătățire a sănătății

Programul SUGOROKU de Go! a reprezentat un stimulent pentru a face zilnic mii de pași.

Adventiștii din Japonia participă la un program de îmbunătățire a sănătății

Programul SUGOROKU de Go! a reprezentat un stimulent pentru a face zilnic mii de pași.

De-a lungul timpului, în cadrul Uniunii Japoneze (JUC) a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea au existat mai multe programe pentru a promova sănătatea angajaților. În trecut, JUC a organizat o campanie de reducere a vârstei vasculare prin obiceiuri alimentare și mișcare. Altă dată, personalul a mers pe jos câte 2 mile [aprox. 3 km] pe zi, o idee inspirată de textul din Matei 5:41: „Dacă te silește cineva să mergi cu el o milă de loc, mergi cu el două”.

La începutul lunii iulie 2022, a fost demarat un program de sănătate de șapte luni intitulat „Sugoroku de Go!” pentru toți angajații JUC și pentru pastorii care au dorit să participe, după ce aceste programe nu au putut fi desfășurate din anul 2020 din cauza pandemiei de COVID-19. Deoarece mulți dintre angajați lucrează la birou și fac puțină mișcare în viața de zi cu zi, programul a fost inițiat pentru a-i ajuta să fie mai activi. (Sugoroku este un joc de societate japonez jucat cu zaruri, similar cu Piticot).

Participanții au fost împărțiți în nouă echipe de câte șase membri fiecare. Lunea, fiecare echipă raportat numărul de pași făcuți de duminică până sâmbătă. Apoi arunca zarurile în funcție de numărul total de pași făcut de echipă. De exemplu, dacă numărul total de pași al unei echipe era mai mare de 120.000 într-o săptămână, echipa putea arunca zarurile o dată. Dacă numărul era mai mare de 300.000 de pași, putea arunca de două ori.

Programul a fost distractiv și captivant; unele dintre pătrate conțineau indicații care trebuiau urmate, cum ar fi să se deplaseze înainte sau înapoi, să stea o tură sau să facă schimb de locuri cu echipa de pe ultimul loc. Prima parte a jocului a fost concepută pe baza Vechiului Testament, iar cea de-a doua parte pe baza Noului Testament, revenirea lui Isus fiind obiectivul final.

Mulți angajați fac în mod normal naveta și merg la cumpărături cu mașina, dar programul i-a motivat să meargă pe jos în loc să folosească mașina. Unii au încercat să coboare din autobuz cu două sau trei stații mai devreme și să meargă pe jos, iar alții au urcat scările în loc să folosească liftul sau scările rulante.

Deoarece programul a fost o competiție de echipă, membrii au raportat cât de mult mergeau pe jos, încurajându-se reciproc, ceea ce a contribuit la consolidarea echipei. Câștigătorul din categoria individuală a mers în fiecare zi, cu un obiectiv de 10.000 de pași pe zi. El a spus că a dezvoltat o relație și mai profundă cu Dumnezeu, memorând versete din Biblie și rugându-se în timp ce mergea în fiecare dimineață. Pe lângă obiceiul de a merge pe jos, el a adoptat și obiceiul de a mânca două mese pe zi, ceea ce a dus la o scădere semnificativă în greutate și l-a făcut mai ușor și mai fericit din punct de vedere mintal, fizic și spiritual. A fost cu adevărat un nou început [NEWSTART]!

O plimbare de dimineață este o modalitate excelentă de a avea parte de soare, de aer proaspăt și de o calitate mai bună a somnului peste noapte, toate acestea acționând în sinergie pentru a promova o stare bună de sănătate. Oamenii pot avea încredere că sănătatea lor va fi susținută de remediile naturale oferite de Dumnezeu, care vor fi o lumină pentru lume. Personalul JUC se roagă ca această lucrare a brațului drept al Evangheliei să se răspândească și să ducă la mântuirea multor oameni din această lume.

„Aerul curat, lumina soarelui, cumpătarea, odihna, exercițiul fizic, dieta corespunzătoare, folosirea apei, încrederea în puterea divină — acestea sunt adevăratele remedii. Fiecare om ar trebui să aibă cunoștințe despre mijloacele de refacere ale organismului și despre modul în care să le folosească. Este foarte important, chiar esențial, să înțelegi principiile implicate în tratarea celor bolnavi, cât și să ai o pregătire practică în acest scop, lucru care îl va ajuta pe cel cunoscător să folosească în mod corect aceste informații” (Ellen White, Divina vindecare, p. 127).

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print