Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

„Împreună pentru oameni” – Iași

Campania de proiecte „Împreună pentru oameni”, inițiată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, s-a desfășurat la Iași și a avut ca scop oferirea de servicii și evenimente gratuite în domeniile medical, social și educațional. Reacțiile oamenilor și rezultatele campaniei generale au fost impresionante.

„Împreună pentru oameni” – Iași

Campania de proiecte „Împreună pentru oameni”, inițiată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, s-a desfășurat la Iași și a avut ca scop oferirea de servicii și evenimente gratuite în domeniile medical, social și educațional. Reacțiile oamenilor și rezultatele campaniei generale au fost impresionante.

În aprilie 2022, la Bacău, se desfășura prima ediție a proiectului „Împreună pentru oameni”. La un an distanță, proiectul inițiat și organizat de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România s-a întors în zona Moldovei, după un alt episod derulat în capitala Olteniei, Craiova, în toamna lui 2022.

La Iași, bisericile adventiste locale, susținute de organizațiile regionale și naționale, au oferit servicii gratuite și au organizat evenimente în domeniile medical, social și educațional.

Proiectul principal s-a numit „Din grijă pentru tine”, însă, în cele 10 zile dedicate campaniei „Împreună pentru oameni”, voluntarii Bisericii Adventiste au organizat și donări de sânge, servicii gratuite de taxi pentru persoanele cu dizabilități, cursuri publice de sănătate și educație, un proiect social prin care au oferit aproximativ 300 de pachete cu alimente și produse de igienă familiilor defavorizate din Iași, dar și un proiect educațional, în cardul căruia au fost prezentate gratuit seminare antiadicții, pentru dezvoltare personală și orientare profesională, precum și împotriva delincvenței juvenile, în diferite instituții de învățământ din municipiul Iași.

Activitatea principală s-a desfășurat în Sala Polivalentă, unde cadrele medicale prezente au făcut analize, consultații și investigații medicale gratuite. Pentru aceste activități s-au implicat zilnic peste 200 de voluntari: medici, asistente, studenți și personal administrativ, coordonați de către dr. Ana Maria Zanfir, director Departamentul Sănătate din cadrul Bisericii Adventiste din România, și asist. univ. dr. Oana Sîrbu, coordonator local al proiectului.

În toată această perioadă, ieșenii au beneficiat de consultații gratuite pentru specialități precum: cardiologie, gastroenterologie, medicină internă, dermatologie, ORL, oftalmologie, urologie, diabet, nutriție și boli metabolice sau reumatologie. S-au efectuat ecografii mamare, abdominopelvine, ecografii Doppler vascular, screening pentru hepatita B și C, screening pentru cancer de col uterin, teste genetice sau cursuri de prim ajutor. Proiectul a fost realizat cu ajutorul Consiliului Județean, al Primăriei locale, al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și al Institutului Regional de Oncologie Iași.

În cadrul conferinței de presă desfășurată în ultima zi a programului „Din grijă pentru tine” au participat mai multe oficialități, în frunte cu primarul municipiului Iași, dl Mihai Chirica, care a mulțumit în mod special Bisericii Adventiste pentru implicarea dovedită nu doar în cadrul campaniei, ci în întregul context al societății ieșene.

În cele trei zile ale programului „Din grijă pentru tine”, principalul eveniment din cadrul campaniei „Împreună pentru oameni”, s-au oferit aproximativ 5.300 de consultații și investigații unui număr de peste 2.600 de pacienți unici.

Despre implicarea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea au vorbit și reprezentanții acesteia, pastorii Aurel Neațu, președintele Bisericii Adventiste din România, și Tiberiu Nica, președintele Bisericii Adventiste din zona Moldovei, prezenți în cadrul evenimentului.

În perioada următoare, campania „Împreună pentru oameni” se va desfășura în mai multe localități din țară, iar pentru luna noiembrie, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea dorește să organizeze un eveniment similar în București.

Pentru mai multe detalii despre atmosfera întâlnită în cadrul campaniei, dar și despre declarațiile oferite de autorități și reprezentanții Bisericii Adventiste, vă invităm să urmăriți ediția din această seară a Jurnalului de știri de la Speranța TV, difuzat de la ora 19:30.

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print