Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Pregătirea comunicatorilor adventiști pentru a-L prezenta pe Isus online

Evenimentul a abordat modul în care tehnologia transformă evanghelizarea și ce trebuie făcut.

Pregătirea comunicatorilor adventiști pentru a-L prezenta pe Isus online

Evenimentul a abordat modul în care tehnologia transformă evanghelizarea și ce trebuie făcut.

Peste 180 de evangheliști aspiranți în mediul digital din întreaga Divizie a Pacificului de Sud a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea au fost pregătiți pentru a-și împărtăși mai eficient credința pe platformele digitale în cadrul Conferinței de ucenicie online din Parramatta, New South Wales, Australia, în perioada 5-7 mai.

Participanți din Fiji, Insulele Solomon, Papua Noua Guinee, Australia și Noua Zeelandă s-au adunat pentru a asculta vorbitori cu experiență în evanghelizarea în mediul digital pe diferite medii, cum ar fi TikTok, YouTube, podcasturi, jocuri, Instagram și filme.

Conferința a avut ca scop pregătirea, inspirarea și motivarea membrilor bisericii pentru a-și împărtăși credința cu ajutorul instrumentelor disponibile în mediul digital. Tim McTernan, organizatorul evenimentului și manager de marketing al Adventist Media, a subliniat importanța utilizării instrumentelor digitale pentru a promova dezvoltarea spirituală, în special în rândul generațiilor tinere.

El a prezentat date statistice conform cărora 46% dintre tinerii din Generația Z utilizează TikTok săptămânal pentru a lua decizii de natură spirituală. „Dacă tinerii se îndreaptă spre social media pentru dezvoltare spirituală, ce vor găsi? Trebuie să fim acolo. Trebuie să fim prezenți pentru a-i îndruma pe tineri și pentru a le oferi ceea ce spune Biblia”, a spus McTernan.

Vorbitori precum Justin Khoe, Colby Maier, Tim Gillespie, Dave Adamson și producătorul de film Terry Benedict și-au împărtășit experiența în utilizarea mass-media și a platformelor digitale pentru a răspândi Evanghelia și a face ucenici. În cadrul conferinței au fost organizate, de asemenea, sesiuni de lucru pe diverse teme, de la construirea de planuri pentru rețelele de socializare pentru biserici la înțelegerea puterii artei narative.

În timpul dineului special de premiere din 6 mai, producătorul american Terry Benedict, care a coprodus filmul Hacksaw Ridge, nominalizat la Oscar, a subliniat puterea artei narative în transmiterea principiilor biblice și în a-i inspira pe oameni să se dezvolte. El a subliniat nevoia ca oamenii creativi și povestitorii „să creeze și să spună povești bazate pe principii biblice la care oamenii se pot raporta și pe care le pot aplica în propria viață”.

Un sondaj realizat după eveniment a relevat un feedback pozitiv din partea participanților, mulți dintre ei exprimând că s-au simțit inspirați și pregătiți pentru a-și împărtăși credința cu ajutorul instrumentelor din mediul digital.

Josh Stothers, pastor al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Castle Hill, și-a exprimat entuziasmul pentru a aplica cunoștințele și instrumentele însușite în cadrul conferinței în lucrarea bisericii lui în mediul online.

„De câțiva ani, sunt un mare susținător al uceniciei digitale în biserică și am fost foarte încântat încă de la început să iau parte la această conferință. De asemenea, am fost încântat să fiu însoțit de o echipă din biserică și să învățăm împreună”, a spus el.

„Intenționez să aplic ceea ce am învățat în câteva moduri: în primul rând, mi-ar plăcea să continui să dezvolt lucrarea bisericii pe care o păstoresc în mediul digital și să lucrez în continuare la strategiile noastre, în calitate de echipă. De asemenea, îmi place foarte mult să creez conținut scurt pentru conturile personale de pe rețelele de socializare, iar în cadrul evenimentului am primit o mulțime de instrumente și idei noi și minunate pentru a le testa”, a spus Stothers.

Pentru a continua să susțină și să încurajeze membrii și liderii bisericii, echipa de ucenicie digitală a declarat că intenționează să încarce prezentările conferinței pe site-ul lor și pe rețelele de socializare, făcând conținutul accesibil pentru membrii Bisericii din întreaga lume.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print