Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Adventiștii din comunitatea amish deschid Școala Biblică prin Corespondență

Noua serie de studii abordează învățăturile biblice în moduri relevante pentru anabaptiști.

Adventiștii din comunitatea amish deschid Școala Biblică prin Corespondență

Noua serie de studii abordează învățăturile biblice în moduri relevante pentru anabaptiști.

Andy Weaver, evanghelist laic al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea West Salem Anabaptist din cadrul Conferinței din Ohio, a realizat recent o nouă serie de studii biblice concepute pentru credincioșii anabaptiști.

Studiile folosesc grafică și culori cu care membrii comunității amish se simt mai confortabil, deoarece grafica adesea intensă și înfricoșătoare ar fi ofensatoare pentru mulți dintre ei, a declarat designerul Jeremy Westcott. Conținutul acoperă adevăruri biblice similare altor studii, dar se concentrează și pe subiecte de mai mare interes pentru membrii comunității amish, cum ar fi „Cum să deosebim binele de rău?”.

„Acest set de studii biblice creat de Weaver va ajuta să se ajungă la inimile care doresc să cunoască adevărul despre Dumnezeu, Biblie, profeție și alte subiecte de actualitate într-un mod ușor de înțeles”, au declarat coordonatorii inițiativei. „Concepute pentru persoanele cu un trecut anabaptist, cum ar fi amish și menonit, aceste lecții sunt prezentate într-un stil simplu care va fi pe placul oamenilor din toate mediile.”

Setul de studii include 24 de lecții într-un format de mari dimensiuni și tipărite în culori atractive. Elevii completează secțiunea de studiu a fiecărei lecții căutând textele cheie și completând cuvintele lipsă.

Despre autorul studiilor

Cu mai mulți ani în urmă, Andy Weaver a simțit dorința de a aduce redeșteptare și schimbare în biserica sa amish, care, după părerea lui, avea nevoie de redeșteptare. În căutarea sa, și-a propus să citească cât mai multe cărți creștine de la alte confesiuni.

O întâlnire providențială cu un credincios adventist de ziua a șaptea la o adunare a comunității amish a dus la prima lui întâlnire cu literatura adventistă. Asemenea multor altor membri ai comunității amish, Apocalipsa l-a fascinat și l-a tulburat pe Weaver, mai ales când încerca să o citească în Biblia sa în limba germană. Dar, după ce a citit un comentariu adventist despre Daniel și Apocalipsa, a fost încântat să descopere că toate răspunsurile pe care le căuta se aflau în Biblie. Înainte de aceasta, nu știa că Biblia se explică singură. Cu toate acestea, cartea lui Ellen White Hristos, Lumina lumii a fost cea care l-a convertit cu adevărat. „Din acele pagini am înțeles pentru prima dată conceptul de neprihănire prin credință”, a spus el în urmă cu câțiva ani.

Weaver știa că, deși membrii comunității amish pot părea „puri” în exterior, au propriile disfuncționalități și probleme morale. „Descoperirea faptului că Hristos a trăit o viață neprihănită și a fost jertfa desăvârșită în locul meu și că, printr-o relație de credință în El puteam fi atât îndreptățit, cât și sfințit, a fost o experiență incredibil de eliberatoare”, a împărtășit el.

A continuat să studieze credințele fundamentale ale Bisericii Adventiste și a fost convins că totul se alinia cu Biblia. „Era limpede ca lumina zilei”, a spus el. „Tot ce era acolo era adevărat.”

Conversațiile ulterioare cu liderii comunității amish au dus la inevitabila excludere a familiei sale din biserica, familia și comunitatea lor. Fără acces la magazinele de produse alimentare la vrac cu care era obișnuit și cu opt copii de hrănit, au urmat câteva zile de foame, dar Weaver și soția sa erau hotărâți să urmeze adevărul nou descoperit, în ciuda consecințelor.

Cu toate acestea, prima vizită a lui Weaver la o biserică adventistă i-a clătinat hotărârea. Șocul cultural produs de trecerea de la o experiență de închinare amish la una adventistă a fost atât de sever încât a fost tentat să se întoarcă. Descurajat, s-a rugat: „Doamne, cred că această Biserică are adevărul. Dacă aceasta este voia Ta, ajută-mă să încep o biserică adventistă amish unde să putem ajunge la membrii comunității amish. Putem să ne păstrăm stilul de viață și îmbrăcămintea și să cântăm cântecele noastre germane, dar vom învăța Cuvântul lui Dumnezeu”. Weaver știa că noua sa credință nu ar trebui să reprezinte o amenințare pentru stilul de viață simplu al amish și că, odată ce avea să li se arate adevărul, membrii comunității amish urmau să îi fie la fel de dedicați ca și altor aspecte ale vieții lor.

Nu a trecut mult timp până când Dumnezeu a transformat visul lui Weaver în realitate. Cu ajutorul unor prieteni adventiști, el a obținut o proprietate în apropiere, fiind înființată oficial Misiunea West Salem a Conferinței din Ohio (în prezent Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea West Salem Anabaptist). În prezent, zeci de foști credincioși amish și menoniți se adună acolo în fiecare Sabat pentru a se închina și a avea părtășie.

Acum, ei doresc să ajungă la și mai mulți dintre semenii lor pentru Împărăția lui Dumnezeu.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print