Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Filmele Kingdom Come aprofundează profețiile biblice

Cele trei documentare aprofundează destinul, dominația și căderea istoriei umane.

Filmele Kingdom Come aprofundează profețiile biblice

Cele trei documentare aprofundează destinul, dominația și căderea istoriei umane.

Trilogia de documentare Kingdom Come s-a încheiat cu premiera ultimelor două părți, pe 15 aprilie. Kingdom Come: Dominion și Downfall completează seria ce explorează profeția biblică prin imagini uimitoare, povestiri impresionante și opinii ale experților.

Proiectul a fost inițiat de fostul președinte al Conferinței North New South Wales (NNSW) a Bisericii Adventiste din Australia, Justin Lawman, primul film, Kingdom Come: Destiny, obținând un succes pe scară largă și ducând la producerea celor care au urmat. Destiny a fost tradus în opt limbi și a ajuns la aproape 20 de milioane de vizionări online.

Potrivit președintelui NNSW, Adrian Raethel, scopul a fost acela de a crea un documentar care să le vorbească inimilor și minților oamenilor, ajutându-i să înțeleagă vestea bună a Evangheliei prin intermediul profețiilor biblice. „Kingdom Come transmite un mesaj de speranță și unitate într-o lume plină de confuzie și conflicte”, a declarat Raethel.

Lansarea, la care au participat sute de persoane, a stârnit entuziasm și laude pentru potențialul seriei de a-i inspira și încuraja pe telespectatori pe calea credinței. Responsabilul de comunicare al NNSW, Henrique Felix, a declarat că serialul este un instrument eficient de evanghelizare, permițându-le credincioșilor adventiști să împărtășească mesajul mântuirii. „Aceasta este o campanie misionară prin intermediul media și i-aș încuraja pe credincioșii noștri nu numai să urmărească filmele, ci și să li le prezinte și altora”, a adăugat Felix.

Filmele sunt disponibile gratuit și le vor fi oferite bisericilor, centrelor media și organizațiilor creștine din întreaga lume. Producătorii speră ca seria să fie punctul de pornire pentru conversații, să inspire proiecte de slujire și să servească drept catalizator pentru transmiterea soliei mântuirii. „Combinația unică de experți, istorici, autori și comentatori promite să atragă publicul din întreaga lume”, a declarat producătorul Kyle Vincent.

Sinopsisul trilogiei

Partea 1: Destinul

Celebrul astronom Carl Sagan a exprimat un sentiment despre lumea noastră pe care îl resimt milioane de oameni din zilele noastre: ea nu are niciun sens și niciun scop. Evenimentele istorice au contestat această credință atunci când regele Nabucodonosor al Babilonului, cel mai mare imperiu din istorie, i-a cerut lui Daniel, un sclav, să interpreteze un vis.

Visul regelui era despre o statuie, măreață și înaltă, dar făcută din multe materiale – aur, argint, bronz, fier și lut. Această statuie reprezenta creșterea și căderea fiecărui imperiu legendar. Fiți alături de noi pentru a descoperi adevărul din spatele acestei povești și din spatele legendarelor imperii care au modelat lumea noastră.

Partea 2: Dominion

Acest film documentar revoluționar îndreaptă reflectoarele asupra dușmanului profetizat al adevărului, așa cum a fost descris de profetul Daniel. Descoperim că acest dușman s-a ridicat din interiorul bisericii și nu era altceva decât combinația dintre cruzimea cezarilor și superstiția pontifilor păgâni. În acest film, ascultăm opiniile unor experți mondiali care confirmă veridicitatea istorică a Reformei Protestante și fac lumină asupra întunericului care a învăluit Europa și lumea timp de peste 1.000 de ani. În acest film este dezvăluit Antihrist.

Îi purtăm pe spectatori într-o călătorie captivantă: de la orașul etern înfățișat cu comori și superstiții la o vale ascunsă a măcelului; de la palatele papale ale decadenței la cetățile de refugiu; de la camerele Inchiziției la piețele orașelor marcate de vărsare de sânge. Descoperim un sistem de putere și opresiune care continuă să denatureze adevărul Evangheliei, dar care, în cele din urmă, va vedea stăpânirea pământească înlăturată și înlocuită cu stăpânirea lui Dumnezeu Însuși.

Partea a treia: Căderea

În acest film descoperim alianța finală a puterilor pământești care vor căuta să distrugă poporul lui Dumnezeu și să deschidă o eră de distrugere universală. El explorează ascensiunea globală rapidă și profetizată a Statelor Unite, încurajată de ravagiile Primului Război Mondial, așa cum este prezis în Apocalipsa 13, și rolul lor în încheierea evenimentelor finale ale istoriei lumii.

Profeția este pe cât de provocatoare, pe atât de clară: biserica și statul se vor uni din nou, de data aceasta cu urmări și mai importante. Miza acestui conflict final este eternă, deoarece se pregătește terenul pentru căderea guvernelor pământești și pentru instaurarea unei împărății veșnice.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print