Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Feliz7Play transmite online pentru Hristos

Odată cu creșterea consumului de conținut pe platformele de streaming, Feliz7Play profită de oportunitatea de a fi relevantă.

Feliz7Play transmite online pentru Hristos

Odată cu creșterea consumului de conținut pe platformele de streaming, Feliz7Play profită de oportunitatea de a fi relevantă.

Piața de streaming este în creștere, iar datele nu fac decât să confirme acest lucru. Potrivit Ampere Analysis, se estimează că până în 2024 în America Latină se va ajunge la peste 110 milioane de abonamente la platforme de streaming. Pentru comparație, în cazul televiziunii prin cablu, estimarea este de peste 56 de milioane de abonamente pentru același an. Potrivit Statista, veniturile de pe piața serviciilor de video la cerere ar urma să ajungă la 152,20 de miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2023.

Cum privesc bisericile creștine astfel de cifre și un astfel de scenariu? Cu teamă? Cu îngrijorare? Cu indiferență? Sau, poate, din perspectiva unui posibil răspuns proactiv pentru a ocupa spații precum platformele de streaming și canalele video cu conținut de calitate pentru publicul care reprezintă noile generații? Liderilor creștini le este clar un lucru: Există o provocare fără echivoc de a aduce mesaje relevante pentru fetele și băieții care duc o viață hiperconectată.

FELIZ7PLAY

În iulie 2023, platforma creștină Feliz7Play va împlini șase ani de existență. Este o inițiativă a Departamentului de Comunicare al Conferinței Generale a Adventiștilor de Ziua a Șaptea. Duminică, 7 mai, pastorul Jorge Rampogna, directorul Departamentului Comunicare din cadrul Diviziei Sud-Americane, a prezentat un raport cu privire la relevanța platformei, putându-se vedea efectul deciziei unei organizații de a investi pentru a ajunge la copii, adolescenți și tineri în limba de care aceștia sunt cel mai mult atrași și impresionați. Dificultatea devine o mare oportunitate.

Astăzi, platforma totalizează peste 55 de milioane de vizionări pe an, ceea ce reprezintă, practic, 149.197 de vizionări pe zi, 6.221 de vizionări pe oră și 103 vizionări pe minut. Nu uitați că este vorba de conținut gratuit, cu o producție care respectă anumite criterii de selecție – este în concordanță cu convingerile adventiste și se bazează pe temele Bibliei. Se estimează că într-un an au fost vizionate peste 11,5 milioane de ore, cu peste 16,7 milioane de telespectatori unici, aproape de 7 ori mai multe persoane decât numărul total de membri ai Bisericii Adventiste din America de Sud.

RELAȚIE

Acestea fiind spuse, de ce investește Biserica Adventistă timp și resurse într-o platformă de streaming? Cuvântul cheie este „relație”. Biserica Adventistă este preocupată de dezvoltarea unei strategii de relaționare cu noile generații. În generațiile anterioare, adventiștii s-au grăbit să folosească presa scrisă, radioul și televiziunea pentru a împărtăși concepția biblică despre lume și viață cu mii de oameni. Acum este un moment favorabil pentru a acționa prin intermediul platformelor în care serialele și filmele devin canale utile pentru a transmite mesajul biblic.

Cealaltă strategie este cea a relației cu societatea. Feliz7Play este o oportunitate de a arăta cine sunt adventiștii în societate. O animație pentru copii, de exemplu, le poate povesti multor copii despre programele dezvoltate în biserici, precum cluburile de Licurici și Exploratori.

„AM DEVORAT CONȚINUTUL”

Tânăra Lillian Silva Aranha a fost botezată în luna aprilie a acestui an în Cajamar, São Paulo, Brazilia, iar povestea convertirii ei are de-a face cu Feliz7Play. În 2020, moartea bunicii sale i-a tulburat profund familia. După mai multe zile în care nu a putut să mănânce, tânăra a fost internată în spital, unde a început să depindă de medicamente pentru a face față durerii.

După ce a învățat să trăiască cu durerea, Lillian a început să caute pe internet conținut creștin pentru a primi un fel de alinare. „Am căutat seriale creștine, iar printre rezultate s-a numărat și Fora de Série, o producție a Feliz7Play. Am devorat conținutul. Într-unul dintre episoade se vorbea despre Sabat, ceea ce mi-a atras atenția. Apoi, un altul vorbea despre a fi explorator pentru o zi. Am devenit curioasă și am început să caut informații despre exploratori”, spune Lillian.

În timp ce urmărea conținutul platformei Feliz7Play, Lillian știa că, după moartea bunicii, familia intenționa să se întoarcă în São Paulo atunci când ea absolvea liceul. În așteptarea momentului, ea a continuat să caute informații despre exploratori. Așa a găsit, tot pe Feliz7Play, filmul A melhor aventura [Cea mai tare aventură], care a impresionat-o.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print