Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Biserica Adventistă, pregătită să ajute în urma inundațiilor din Italia

Inundațiile devastatoare din Italia fac victime și lasă mii de oameni fără adăpost.

Biserica Adventistă, pregătită să ajute în urma inundațiilor din Italia

Inundațiile devastatoare din Italia fac victime și lasă mii de oameni fără adăpost.

Ploile din ultimele zile au provocat inundații în mare parte din regiunea Emilia-Romagna din Italia. Râurile și pârâurile s-au revărsat, inundând zona rurală și transformând străzile orașelor în canale. Din păcate, există deja nouă victime și aproximativ 20.000 de sinistrați.

„Este un dezastru în Forli, nu se poate intra sau ieși”, a declarat Giovanni Caccamo, pastor al bisericilor adventiste din Bologna, Forlì și Modena. „Sunt câteva familii din biserică ale căror proprietăți au fost inundate”.

„Îmi este greu să iau legătura cu unele dintre familii din cauza întreruperii serviciilor de internet și telefonie, așa că sunt izolați. Suntem, bineînțeles, îngrijorați”, spune pastorul, care locuiește în Bologna.
„Aș vrea să merg la Forli”, adaugă el, „dar în acest moment este imposibil. Apa a invadat autostrăzile, iar stațiile de taxare sunt închise. În plus, există drumuri blocate din cauza alunecărilor de teren.”

Întrebat despre centrul adventist de seniori „Casa Mia”, el spune: „Slavă Domnului, acolo sunt bine. Acea zonă este mai puțin afectată și au pompe”.

Furia apelor a invadat străzile și casele din Cesena. Pastorul Roberto Iannò, care se ocupă de biserica adventistă din Cesena, descrie situația: „Familiile din biserică nu au fost afectate în mod deosebit. Grajdul unei familii a fost inundat parțial, însă între timp a fost curățat de apă și noroi. A fost inundat și subsolul unei alte familii. Un membru al bisericii monitorizează situația în urma alunecărilor de teren, dar în prezent se află în afara oricărui pericol. În rest, în afară de multă reținere și îngrijorare în legătură cu ceea ce vedem în jur, nu am întâmpinat nicio problemă.”

Ajutor după urgență

„Comitetul Bisericii Adventiste i-a mandatat deja pe reprezentanții bisericilor din regiune pentru a lua legătura cu autoritățile și a prezenta disponibilitatea Bisericii Adventiste din Cesena de a pune la dispoziție sediul nostru (în cooperare cu biroul ADRA Italia) și voluntari”, a declarat pastorul Iannò.

Municipalitatea din Cesena a trimis deja o cerere de colaborare în câteva domenii foarte specifice. Biserica Adventistă își va oferi colaborarea în acord cu indicațiile primite de la departamentul pentru situații de urgență din Cesena.

Sursa: EUDNews

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print