Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

O delegație română vizitează școlile adventiste din Brazilia

Un grup de reprezentanți ai educației adventiste analizează practicile din Brazilia care pot fi aplicate în România.

O delegație română vizitează școlile adventiste din Brazilia

Un grup de reprezentanți ai educației adventiste analizează practicile din Brazilia care pot fi aplicate în România.

O delegație formată din 10 reprezentanți ai educației adventiste din România se află în Brazilia pentru a vizita câteva dintre școlile din rețeaua adventistă de educație. Aceștia au sosit luni, 22 mai. Marți au fost în Santa Catarina, iar miercuri au vizitat câteva școli din Curitiba și din împrejurimi.

„În România avem un sistem de educație mic și vrem să învățăm mai multe pentru a oferi o bună educație adventistă. Pentru noi, sunt multe noutăți. Am fost impresionați de resursele materiale, iar profesorii sunt foarte amabili și prietenoși”, a declarat pastorul Eugen Chirilianu, directorul Departamentului Educație al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

Vizita a fost recomandată de liderii Departamentului Educație din cadrul Conferinței Generale, sediul central al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Pastorul Chirilianu a vizitat câteva instituții de învățământ din São Paulo în urmă cu patru ani, așa că de data aceasta s-a vizitat regiunea sudică. Grupul de români este format din directori ai Departamentului Educație din cele șase regiuni ale Bisericii, doi capelani și secretarul executiv al unei conferințe.

Educația adventistă în România

În România funcționează 56 de unități educaționale, de la grădiniță până la universitate. În unitățile adventiste de învățământ învață 5.000 de elevi, mai puțini decât cei înscriși în zona metropolitană Curitiba din Brazilia.

„Provocarea este să creștem și să dezvoltăm atât școli, cât și oameni, nu doar din punct de vedere cantitativ, ci și din punct de vedere calitativ. Ne dorim să avem o educație adventistă de calitate”, a subliniat pastorul Chirilianu.

Sursa: noticias.adventistas.org și Departamentul Comunicare/ Biserica Adventistă din România

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print