Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Întâlnirea liderilor centrelor adventiste de sănătate din Europa

„Scopul nostru este să le îmbunătățim viața oamenilor și să ajungă să cunoască întregul nostru mesaj.”

Întâlnirea liderilor centrelor adventiste de sănătate din Europa

„Scopul nostru este să le îmbunătățim viața oamenilor și să ajungă să cunoască întregul nostru mesaj.”

Două sute douăzeci și șase de lideri adventiști de ziua a șaptea, administratori de centre de sănătate și promotori ai sănătății s-au întâlnit în Coimbra, Portugalia, pentru Congresul european al centrelor adventiste de stil de viață, în perioada 30 mai – 3 iunie. Participanții au relaționat și au discutat despre rolul, funcția și oportunitățile misionare ale centrelor de stil de viață la baza cărora stă mesajul adventist cu privire la sănătate.

Pe parcursul celor patru zile ale evenimentului, au asistat la prezentări despre mesajul adventist cu privire la sănătate și rolul centrelor de stil de viață și au participat la paneluri și workshopuri privind aspecte mai practice ale înființării, dezvoltării și funcționării acestor centre.

Centrele de stil de viață sunt un instrument neprețuit pentru mesajul și practica sănătății adventiste, au spus liderii Bisericii. „Pe lângă faptul că oferă tratamente adaptate fiecărei persoane, ele învață și promovează obiceiuri sănătoase pentru toți cei care le vizitează”, au explicat ei.

Ted Wilson, președintele Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, a subliniat rolul misionar al acestor centre în evidențierea sănătății în cadrul celor trei solii îngerești. El s-a concentrat în mod special asupra mesajului celui de-al treilea înger, așa cum este prezentat în cartea biblică Apocalipsa, capitolul 14. „Centrele de stil de viață sunt una dintre metodele folosite de Dumnezeu pentru a ajunge în marile orașe ale lumii”, a spus Wilson. „Oamenii pot veni pentru o refacere, o schimbare completă a stilului de viață. Este o modalitate importantă prin care oamenii pot vedea adventiști de ziua a șaptea, într-un context caracterizat de sprijin și grijă, care îi ajută să treacă peste dificultățile cu care se confruntă, în special în domeniul sănătății”, a adăugat el.

Centrele de stil de viață sunt instrumente foarte utile pentru promovarea sănătății și ca o formă de prim contact cu oamenii și comunitățile în care se află. Din acest motiv, într-un mediu secular precum cel european, Divizia Inter-Europeană (EUD) a Bisericii Adventiste se angajează să sprijine aceste centre, precum și inițiativele particulare care le aduc la existență, au declarat liderii Bisericii.

„Scopul nostru este să le îmbunătățim viața oamenilor și să ajungă să cunoască întregul nostru mesaj”, a declarat președintele EUD, Mário Brito. „Starea de sănătate a oamenilor se înrăutățește. Oamenii sunt în căutarea unor soluții. Acum este momentul să îi ajutăm.”

Trezorierul EUD, Norbert Zens, a fost de acord, subliniind munca impresionantă a organizatorilor evenimentului. „Sunt uimit să văd cât de mulți oameni sunt aici. Asta arată că există interes. Suntem foarte fericiți să vedem răspunsul extraordinar pe care l-am avut.”

Zens a subliniat, de asemenea, ajutorul acordat de inițiativele particulare în transmiterea mesajului Bisericii Adventiste cu privire la sănătate. „Dorim să ajutăm membrii bisericii să își îmbunătățească contribuțiile și să lucrăm împreună cu ei”, a spus el.

Congresul european al centrelor adventiste de stil de viață a avut loc la Mănăstirea Sfântul Francisc, o clădire istorică din secolul al XVII-lea situată în orașul Coimbra, din centrul Portugaliei. La puțin peste 30 de kilometri se află Centrul de sănătate VitaSalus, un centru adventist de stil de viață care deservește populația Portugaliei de două decenii. Participanții la eveniment au vizitat centrul, s-au familiarizat cu facilitățile și metodele de lucru și au aflat despre rezultatele practice în viața a sute de persoane deservite.
Directorul VitaSalus, Viriato Ferreira, care este, de asemenea, director al Departamentului Sănătate din cadrul Diviziei Inter-Europene, a explicat că „rolul unui centru de stil de viață este de a le oferi oamenilor posibilitatea de a-și întări în primul rând, relația cu Dumnezeu, în al doilea rând, relația cu ceilalți, și, în cele din urmă, trupul. Acest lucru implică dietă, exerciții fizice, expunerea la lumina soarelui și, de asemenea, vindecarea relațiilor”, a spus el.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print