Întâlnirea directorilor școlilor adventiste de pe teritoriul Diviziei Inter-Europene

Mottoul a fost: „Principiul prezice performanța”.

Întâlnirea directorilor școlilor adventiste de pe teritoriul Diviziei Inter-Europene

Mottoul a fost: „Principiul prezice performanța”.

În perioada 18-20 aprilie, directori de școli primare și secundare, precum și alți administratori din domeniul educației din întreaga Divizie Inter-Europeană (EUD) s-au întâlnit la Villa Aurora, în Florența, Italia, pentru a participa la prima reuniune a directorilor de școli, organizată de Departamentul Educație.

Scopul reuniunii a fost acela de a le oferi membrilor administrației școlare informații relevante pentru a face față mai bine dificultăților actuale, precum și de a crea un context în care să își împărtășească experiențele și să învețe unii de la alții.

După scurte remarci de deschidere din partea directorului Departamentului Educație, Marius Munteanu, participanții i-au urat bun venit lui John Wesley Taylor V, director adjunct al Departamentului Educație din cadrul Conferinței Generale și președinte ales al Universității Andrews. Dr. Taylor a prezentat două subiecte bazate pe scrierile lui Ellen White despre educația adventistă: „Elemente esențiale în filosofia educației adventiste de ziua a șaptea” și „Liderul spiritual transformator”. Participanții au apreciat abordarea practică a celor două prezentări.

Sub motto-ul „Principiul prezice performanța”, Marius Munteanu, a vorbit despre modul în care sfințenia personală influențează în mod pozitiv leadershipul.

Stephen Rivers, director al Griggs International Academy, a prezentat curriculumul și abordarea academiei în ceea ce privește educația creștină, implicându-i pe participanți în activități similare cu cele în care sunt implicați elevii în timpul procesului de învățare.

Participanții au primit-o și pe dr. Noemí Durán, directorul filialei EUD a Institutului de Cercetare Geoscience, găzduită de Colegio Adventista de Sagunto. Ea a vorbit despre aspectele științifice ale creației și le-a oferit participanților numeroase idei de reflecție cu privire la proiecte viitoare care ar putea ajuta elevii să înțeleagă mai bine creaționismul.

Dr. Eliza Spătărelu de la Universitatea Adventus s-a alăturat întâlnirii prin Zoom și a împărtășit experiența instituției ei în ceea ce privește aderarea la proiectele Erasmus și beneficierea de fonduri europene pentru finanțarea de proiecte pentru studenții Universității Adventus.

Întrucât a fost prima reuniune a directorilor și personalului administrativ al școlilor și a directorilor departamentului educație din cadrul EUD, reprezentanții școlilor au avut ocazia să se prezenta pe ei înșiși și instituțiile lor, să adreseze întrebări, să învețe unii de la alții și să înțeleagă dificultățile fiecăruia.

Întâlnirea a fost caracterizată de învățare, rugăciune și timp devoțional, reprezentând o ocazie excelentă atât pentru organizatori, cât și pentru participanți de a se cunoaște mai bine și de a vedea cum pot coopera în continuare pentru a asigura cea mai bună dezvoltare a educației adventiste pe teritoriul EUD.

Sursa: EUDNews

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print