Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Anunț: Conferința adventistă de familie. Cercetare și practică

Conferința contribuie la sănătatea emoțională a familiilor din întreaga lume.

Anunț: Conferința adventistă de familie. Cercetare și practică

Conferința contribuie la sănătatea emoțională a familiilor din întreaga lume.

Conferința adventistă de familie – cercetare și practică (ACFRP) va avea loc în perioada 20-22 iulie 2023, participanți din întreaga lume putând participa online la ediția cu tema „Familii și sănătate emoțională: speranță, vindecare, dezvoltare”. În acest an, ACFRP se aliniază direcției globale date de Departamentul Viața de Familie din cadrul Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, recunoscând anul 2023 ca fiind Anul familiilor și al sănătății mintale.

Timp de aproape cinci decenii, ACFRP a reprezentat o platformă vitală pentru cooperare, schimb de informații și promovarea bunăstării emoționale în cadrul familiilor. Universitatea Andrews a găzduit conferința încă de la prima ediție, în 1975, sub numele de Family Life International, sub coordonarea doctorilor John și Millie Youngberg. Deși pandemia a dus la desfășurarea evenimentelor online în 2021 și 2022, organizatorii intenționează să revină la conferințele în persoană în 2024, fiind găzduite în capela seminarului din campusul Universității Andrews din Berrien Springs, Michigan.

Un efort de colaborare între Departamentul de Ucenicie în educație continuă al Seminarului Teologic Adventist de Ziua a Șaptea și Departamentul Viața de Familie din cadrul Conferinței Generale, ACFRP se bucură de sprijinul Institutului pentru Prevenirea Dependențelor și al Facultății de Asistență Socială din cadrul Universității Andrews. Publicul său include, în principal, directori ai Departamentului Viața de Familie de la diferite niveluri, pastori, studenți la teologie, clinicieni și membri laici, formând un grup divers și incluziv de persoane devotate bunăstării familiilor.

ACFRP are loc, de obicei, în penultimul weekend din iulie, de joi până în după-amiaza zilei de sâmbătă. La conferința din acest an vor fi prezenți doi distinși vorbitori principali, fiecare oferind perspective unice asupra temei principale a conferinței. Dr. Kenneth Pargament, renumit cercetător în domeniul religiei, spiritualității și sănătății, va fi vorbitorul de joi seara și vineri dimineața, explorând aspectele sociale, științifice și empirice, ale temei. În seara de vineri și în Sabat, participanții o vor asculta pe Dr. Morgan Medlock, psihiatru, practician în domeniul sănătății mintale și predicator, care va aprofunda dimensiunile biblice, teologice și spirituale ale temei din acest an.

Pe lângă principalele intervenții, ACFRP oferă o gamă largă de seminare privind cercetarea și practica în domeniul familiei, sporind profunzimea și diversitatea cunoștințelor împărtășite. Aceste prezentări le vor oferi participanților informații valoroase și instrumente practice pentru a aborda dificultățile legate de sănătatea emoțională cu care se confruntă familiile, în special cele exacerbate de pandemia de COVID-19.

Datorită naturii virtuale a conferinței, la eveniment pot să ia parte oameni din toate colțurile lumii. Participanții vor învăța să se confrunte cu propriile lupte emoționale și spirituale, găsind, în același timp, răspunsuri la întrebări persistente.

După cum s-a exprimat dr. Willie Oliver, director al Departamentului Viața de Familie din cadrul Conferinței Generale, „când avem familii mai puternice și mai sănătoase, avem mai multe șanse să avem biserici mai puternice și mai sănătoase care pot predica Evanghelia cu putere și bucurie pentru a contribui la grăbirea revenirii lui Isus Hristos. Acesta este motivul pentru care găzduim această conferință în fiecare an.”

Înscrierea la ACFRP este gratuită și se poate realiza la adresa http://www.acfrp.org/.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print