Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Dezvoltarea bioingineriei susține cercetarea și învățarea

Noile laboratoare contribuie la dezvoltarea competențelor necesare pentru succesul viitorilor absolvenți în industria bioingineriei.

Dezvoltarea bioingineriei susține cercetarea și învățarea

Noile laboratoare contribuie la dezvoltarea competențelor necesare pentru succesul viitorilor absolvenți în industria bioingineriei.

La Universitatea Walla Walla, studenții învață în mod activ în laboratoarele renovate de bioinginerie ale Facultății de Inginerie. Spațiul modernizat le permite studenților de la mai multe specializări să se implice în demersuri complexe de proiectare și cercetare. Noile echipamente și renovarea au fost posibile datorită sprijinului generos al absolvenților Universității Walla Walla și unui fond de 351.000 de dolari oferit de M. J. Murdock Charitable Trust.

Mai mult de 700.000 de dolari au fost investiți în noile laboratoare, care au susținut dezvoltarea specializării bioinginerie. Spațiile de laborator sunt acum operaționale pentru cercetarea în domeniul biomaterialelor, al bioprocesării și al ingineriei tisulare – industrii care au cunoscut o dezvoltare semnificativă în ultimii ani.

Laboratorul reproiectat se mândrește cu echipamente precum centrifuge, hote cu flux laminar, microscoape, spectrofotometru, incubatoare, autoclav și bioreactor. În mediul sigur și steril, studenții pot lucra cu celule vii și pot testa biomateriale. Studenți de la o gamă largă de discipline, precum biochimie, inginerie mecanică și electrică și biologie, au acces la laboratoare și pot colabora în proiecte de cercetare.

Dr. Janice McKenzie, profesor de bioinginerie, a declarat că noile laboratoare îmbunătățesc semnificativ cercetările pe care le face cu studenții. Laboratoarele le oferă studenților șansa de a studia subiecte care nu sunt predate de obicei în ciclul de licență, precum cultura celulelor de mamifere în mediu aseptic, formându-le abilități foarte căutate în industria bioingineriei.

Abbie Underhill, absolventă recentă a Facultății de Inginerie, a subliniat importanța practicii în laborator. „Am avut ocazia să lucrez cu unul dintre profesori la o cercetare de vară care a presupus cultură celulară, imprimarea 3D și produse obținute prin filare electrică”, a spus ea. „Această experiență practică mi-a trezit interesul și mi-a alimentat dorința de a aprofunda cercetarea în domeniul biologiei.” Underhill lucrează acum la o companie de biotehnologie, Scientific Bioprocessing Inc., care i-a împrumutat universității echipamente pilot pentru feedback.

Despre Universitatea Walla Walla

Campusul principal al Universității Walla Walla este situat în College Place, Washington, Statele Unite ale Americii. Școala are peste 1.350 de studenți înscriși la programe de licență și 132 de studenți înscriși la programe de master.

Fondată în 1892, Universitatea Walla Walla este fundamentată pe învățături și valori creștine, așa cum sunt înțelese și respectate de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea. În centrul acestor învățături se află credința că fiecare persoană este creată după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, ca ființă de o valoare inestimabilă, înzestrată cu puteri asemănătoare puterilor Creatorului, creativitate, inteligență și abilități administrative.

Universitatea Walla Walla „urmărește în misiunea sa să încurajeze darurile unice ale fiecărui individ în cadrul acestei comunități creștine”, se precizează în document. „Dedicată excelenței în gândire, universitatea caută să transmită o cunoaștere largă a artelor, științelor și profesiilor prin instruire atentă și cercetare deschisă atât la nivel de licență, cât și la nivel de master. Recunoscând că Dumnezeu este sursa întregului adevăr, a bunătății și a frumuseții, universitatea caută să le transmită studenților o înțelepciune care transpune realizările academice în formarea de cetățeni responsabili, care slujesc cu generozitate și au un respect profund pentru frumusețea creației lui Dumnezeu și promisiunea unei noi creații prin Isus Hristos.”

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print