Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Apă potabilă pentru familii aflate în dificultate

În prezent, credincioșii adventiști intenționează să continue să livreze apă potabilă în comunitățile afectate din Mikolaiv.

Apă potabilă pentru familii aflate în dificultate

În prezent, credincioșii adventiști intenționează să continue să livreze apă potabilă în comunitățile afectate din Mikolaiv.

Fundația caritabilă de coordonare a voluntarilor și reprezentanți ai Bisericii Adventiste au livrat 42 de tone de apă în orașul ucrainean Herson și în regiune. O parte din apa pentru Herson le-a fost distribuită locuitorilor, în centrul orașului, iar cealaltă parte a fost primită de spitalele locale, reprezentanții serviciului pentru situații de urgență și de voluntari. În plus, au primit apă potabilă și locuitorii din Ciornobaiivka, Vîsoke și Burhunka. Alte două tone de apă au fost livrate în Afanasievca și Snihurivka, din regiunea Mikolaiv.

Înaintea tragediei de la hidrocentrala Kahovka, patru voluntari ai Bisericii Adventiste le livrau apă potabilă locuitorilor din Mikolaiv de mai mult de un an.

„Ca întotdeauna, reacțiile sunt diferite, variind de la recunoștință sinceră și lacrimi de bucurie la «în sfârșit dă cineva ceva», din partea oamenilor cu o mentalitate sovietică, care cred că toată lumea le este datoare”, spune pastorul Vladislav Kucheryavenko. „Apele se retrag treptat, dar apar alte probleme, mai ales în satele în care multe case sunt construite din chirpici. Apele se retrag, iar casele sunt distruse.

Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului. Nu toți liderii comunităților sunt preocupați de problemele populației – majoritatea activiștilor cu care am mai colaborat caută ajutor.”

În prezent, echipa intenționează să continue să livreze apă potabilă în comunitățile afectate din Mikolaiv, iar credincioșii adventiști colectează, de asemenea, ajutoare pentru victime.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print