Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Hope Media Europe la 75 de ani de existență

Max Busch a înființat „Vocea Speranței” în anul 1948.

Hope Media Europe la 75 de ani de existență

Max Busch a înființat „Vocea Speranței” în anul 1948.

Sâmbătă, 1 iulie, centrul Hope Media a sărbătorit aniversarea a 75 de ani de la înființarea postului de radio „Vocea Speranței”. Sub mottoul „75 de ani de speranță”, aproximativ 130 de invitați au vizitat centrul Hope Media Europe din Alsbach-Hähnlein (lângă Darmstadt) pentru un serviciu divin de mulțumire.

Predica a fost rostită de Guillermo Biaggi, vicepreședinte al Bisericii Adventiste mondiale (Conferința Generală) și președinte al consiliului de administrație al Hope Channel International.

În cuvântul de deschidere, Klaus Popa, directorul Hope Media Europe, a subliniat devotamentul fondatorilor și al generațiilor care au urmat în dezvoltarea inițiativei media. În acest sens, el l-a amintit și pe Arno Patzke, decedat recent, care a condus „Vocea Speranței”, organizația care a precedat Hope Media, din 1978 până în 1993. El a vorbit despre obiectivul activității Hope Media după cum urmează:

„Am fost întotdeauna preocupați ca oamenii să ajungă să Îl cunoască pe Dumnezeu, să decidă să creadă în El și să aibă o viață plină de speranță”.

Primarul orașului Alsbach-Hähnlein, Sebastian Bubenzer, și-a exprimat aprecierea pentru activitatea Hope Media. El le-a mulțumit sponsorilor și donatorilor, precum și echipei Hope Media, care „joacă în liga campionilor conținutului și tehnologiei”.

De la zece minute de radio pe săptămână la un program TV complet

Max Busch a fondat „Vocea Speranței” în Berlin-Wilmersdorf în 1948, când a început producând programe de radio. În același an a început și Școala biblică prin corespondență, numită acum „Cursurile Speranței”.

La început, durata săptămânală a emisiunilor radiofonice era de zece minute. După mutarea la Darmstadt în 1959, lucrarea s-a dezvoltat și mai mult. În 1968, a fost adăugată Biblioteca audio pentru nevăzători, cu servicii pentru nevăzători și persoane cu deficiențe de vedere. În 2006, biblioteca s-a mutat în clădirea actuală din Alsbach-Hähnlein. Construcția noului centru media a fost posibilă datorită unei donații neașteptate de un milion de euro, după cum a relatat Günther Machel, pe atunci director al „Vocea Speranței”. În 2009 a fost lansat postul creștin de televiziune Hope Channel, redenumit Hope TV în 2019. În prezent, Hope Media, așa cum se numește acum „Vocea Speranței”, are peste 70 de angajați.

Se intenționează extinderea producției

Reflectând asupra istoriei Hope Media, care a fost „plină de miracole”, pastorul Guillermo Biaggi a vorbit despre șapte miracole menționate în Biblie: miracolul creației, al răscumpărării, al vieții, al misiunii, al credinței, al speranței și al dragostei.

Renovarea în curs a centrului media ar trebui să îi permită să producă 20 de ore de conținut nou pe săptămână începând din toamnă (în prezent sunt aproximativ cinci ore pe săptămână).

Despre Hope Media

Hope Media Europe operează canalul de televiziune Hope TV, Institutul de studii biblice Hope și Audioteca Hope. Centrul media face parte din familia internațională Hope Channel, înființată de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Statele Unite în anul 2003 și care în prezent cuprinde peste 60 de canale naționale.

Hope TV poate fi recepționat prin satelit, prin cablu în toată Germania și pe internet.

Hope TV în Elveția

În Elveția, programele Hope TV pot fi recepționate pe Swisscom TV plus sau prin intermediul satelitului ASTRA, precum și pe internet.

Sursa: EUDNews

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print