Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Campania Hristos pentru Europa ajunge în Misiunea Irlandeză

Conferințe biblice și campanii de informare au avut loc în opt locuri din Irlanda în cadrul campaniei Hristos pentru Europa a Bisericii Adventiste mondiale.

Campania Hristos pentru Europa ajunge în Misiunea Irlandeză

Conferințe biblice și campanii de informare au avut loc în opt locuri din Irlanda în cadrul campaniei Hristos pentru Europa a Bisericii Adventiste mondiale.

Pentru a insufla o nouă viață spiritului misionar al pastorilor și credincioșilor adventiști de pe teritoriul Misiunii Irlandeze, în cadrul campaniei Hristos pentru Europa a Conferinței Generale (CG) a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea au avut loc conferințe biblice și inițiative misionare în opt locuri din țară. Pe teritoriul Misiunii Irlandeze, din Cork, Ennis, Limerick și Tralee, în vest și sud-vest, până în Baltinglass, Drogheda, Dublin și Portlaoise, în est, aceste evenimente s-au concentrat pe construirea de punți cu comunitatea în cadrul proiectului „Reflectând Speranță”.

Întâlnirile din sud-vestul Irlandei au fost conduse de o echipă din Conferința California Centrală, SUA. În Ennis, comitatul Clare, pastorul și evanghelistul norvegian Daniel Pel a prezentat seminarul „Religia – Ce a mers prost?”. Atât credincioșii adventiști, cât și invitații doresc ca seminarele și discuțiile să se repete în mod regulat, în urma actualei inițiative opt persoane încredințându-și viața lui Dumnezeu prin botez.

La Dublin și în alte localități din est, evenimentele s-au axat în principal pe probleme de familie, fiind susținute seminare de dr. Jeffrey Brown, secretar adjunct al Asociației Pastorale din cadrul Conferinței Generale și specialist în familie, și Karen Holford, terapeut de familie și director al Departamentului Viața de Familie din cadrul Diviziei Trans-Europene.

Alte inițiative similare sunt planificate pentru toamnă în Irlanda de Nord, cu pastorul Shawn Boonstra, director al Voice of Prophecy, SUA. În prezent, se fac planuri pentru o serie de conferințe biblice în Belfast.

IMPACT LIMERICK, CORK ȘI TRALEE

În perioada 15-22 aprilie 2023, o echipă de șase persoane din Statele Unite li s-a alăturat pastorilor din vestul și sud-vestul Irlandei, sprijinind misiunea bisericilor prin întâlniri publice, expoziții de sănătate și distribuirea de literatură.

Duminică, 16 aprilie, în centrul orașului Limerick, credincioși adventiști din mai multe biserici din vestul Irlandei au distribuit cărți despre sănătate și speranță. Cu cărți precum The Power of Hope, Health and Wellness au fost oferite și invitații la o serie de seminare de sănătate axate pe sănătatea mintală și starea de bine care au avut loc la biserica din Limerick.

Între timp, în centrul orașului Cork, credincioșii au distribuit pliante pentru o serie de întâlniri intitulate „Înfruntarea uriașilor din viața ta”. Seria s-a axat pe realitatea acestor giganți metaforici și pe modul în care pot fi învinși doar prin prezența permanentă a lui Hristos.

În Tralee, un grup a ieșit, de asemenea, pe străzi cu broșuri și invitații la o serie de prezentări despre familie. Întâlnirile au reprezentat o oportunitate de a consolida relațiile de familie și de a fi un exemplu viu al harului lui Dumnezeu.

CREDINCIOȘII PENTICOSTALI AU ÎNVĂȚAT DESPRE SABAT

În timpul seriei de conferințe „Religia – Ce a mers prost?”, marea surpriză a fost participarea la întâlniri a unui grup de credincioși penticostali din Ennis, fiind impresionați de mesajul despre Sabat, iar pastorul a anulat programele bisericii sale pentru a putea participa la întâlniri. În plus, un alt lider al bisericii lor a transmis seminarul în direct pe rețelele de socializare.

Întrebat cum au aflat despre acest seminar, pastorul a răspuns: „Am primit cartea Celtic Connection în timpul paradei de Sfântul Patrick din Ennis, iar apoi am văzut anunțul aceluiași grup pe prima pagină a ziarului local. Știam că dacă participăm la întâlnirile dumneavoastră vom auzi adevărul.”

„A fost o mare bucurie să știm că Domnul a binecuvântat munca noastră”, a declarat Daniel Wilson, membru al bisericii adventiste din Newmarket-on-Fergus și al echipei de organizare. „Dumnezeu a folosit distribuirea pliantelor și a cărților gratuite cu câteva luni înainte, precum și anunțul din ziarul local. Slavă Domnului!”

SEMINARE DE FAMILIE ÎN DUBLIN RANELAGH, BALTINGLASS, DROGHEDA ȘI PORTLAOISE

Cu scopul de a sluji comunitățile locale și de a ajuta familiile să aibă relații binecuvântate, seminarul „Relații și familie” a fost susținut în perioada 20-26 mai în mai multe locuri din zona Greater Dublin în cadrul proiectului „Reflectând Speranța”. La Cuisle Centre (Centrul de influență din Dublin), Solid Rock Church (Drogheda), Parish Centre (Portlaoise) și restaurantul Germaine’s (Baltinglass), Dr. Brown și Holford și-au împărtășit cunoștințele și experiența cu credincioși adventiști și vizitatori deopotrivă. O mare binecuvântare pentru toți cei care au participat la întâlniri, prezentatorii au avut un impact pozitiv asupra ascultătorilor.

La finalul acestei săptămâni de slujire, trei tineri (Richard, August și Michael) au luat decizia de a-L urma pe Isus, fiind botezați.

DISCUȚII PENTRU TINERI PE INSTAGRAM

Asociația Tinerilor Adventiști din Irlanda transmite în direct un podcast creștin pe Instagram, cu pastorul de tineret Jefferson Melki, Holford și Brown. Acest podcast dinamic se concentrează asupra semnificației unei biserici multietnice sănătoase și abordează sănătatea tinerilor într-o comunitate multietnică.

Prezentat cu pasiune și un scop autentic, podcastul creștin a devenit o lumină pentru tinerii care caută hrană și călăuzire spirituală. Holford și Brown oferă un conținut captivant cu o abordare autentică, ceea ce a dus la atragerea unui public dedicat și la un impact profund asupra vieții tinerilor ascultători.

Reflectând asupra experienței sale, Holford a comentat: „Am experimentat puterea tangibilă a lui Dumnezeu la fiecare întâlnire și m-am bucurat de conversațiile individuale de după prezentări, pe măsură ce am extins percepțiile și experiențele oamenilor cu privire la dragostea lui Dumnezeu sau i-am ajutat să găsească modalități noi și inspirate de a se gândi la relațiile lor.”

Prin discuții care îndeamnă la reflecție, mărturii care inspiră și învățăturile profunde ale vorbitorilor, podcastul a stabilit un spațiu sacru în care credința este prețuită, întrebările sunt explorate, iar viețile transformate. Cu două episoade dedicate abordării problemelor multietnice, podcastul continuă să rezoneze profund, oferindu-le speranță, încurajare și un sentiment de apartenență tuturor celor care îl ascultă. Echipa speră să aibă mai multe discuții cu vorbitori remarcabili în viitor.

Comentând raportul Misiunii Irlandeze, Catherine Anthony Boldeau, coordonatoarea inițiativei „Reflectând Speranța” în Uniunea Adventistă Britanică, a declarat: „Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru inițiativele desfășurate în cadrul Misiunii Irlandeze pentru a împlini misiunea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea”.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print