Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Angajații Bisericii ajută victimele inundațiilor

În zonele afectate de inundații din sudul Braziliei au fost distribuite alimente și s-a ajutat la îndepărtarea mâlului și a molozului.

Angajații Bisericii ajută victimele inundațiilor

În zonele afectate de inundații din sudul Braziliei au fost distribuite alimente și s-a ajutat la îndepărtarea mâlului și a molozului.

Un grup de angajați ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din sudul Braziliei și-a părăsit birourile și bisericile locale și a petrecut două zile ajutând persoanele afectate de inundațiile recente. Pe 20 și 21 iunie, angajați ai Conferinței Centrale din Rio Grande do Sul (CRGSC) s-au deplasat în orașul Caraá pentru a distribui alimente și îmbrăcăminte și a ajuta la îndepărtarea mâlului și a dărâmăturilor.

„Nu am reușit să intrăm în casă timp de patru zile”, a declarat unul dintre locuitorii din Caraá. Orașul a fost grav afectat de inundații fulgerătoare pe 15 iunie, după zile de ploi torențiale. Locuitorii au raportat că nivelul apei a ajuns la 2 metri. Mobila și aparatele de uz casnic au fost acoperite de apă și mâl.

Grupul de angajați ai Bisericii s-a împărțit în două echipe și s-a deplasat la Caraá pentru a ajuta comunitatea afectată. Personalul administrativ și pastorii s-au implicat în îndepărtarea mâlului și a molozului și în curățarea caselor. Au adus, de asemenea, apă, alimente și haine colectate de conferință, biserici și școli adventiste din regiune.

„Desfășurăm în mod regulat acțiuni de ajutorare a oamenilor, dar, de data aceasta, a fost important să fim împreună, să-i ascultăm, să le curățăm casele și să fim alături de ei, chiar și atunci când uneori nu știam pe cine ajutăm”, a declarat directorul de resurse umane al CRGSC, Mirian Fonseca.

Pe parcursul celor două zile, peste 40 de voluntari au curățat mai multe case și au asistat nenumărate familii cu alimente, apă și îmbrăcăminte. Liderii și angajații Bisericii au donat cizme, mănuși și echipamente de curățenie, în timp ce vizitau unele dintre casele afectate de inundații. Ei au ajutat la repararea mobilierului și la repararea porților, ca și o familie care a trebuit să îndepărteze noroiul din dulapuri și din baie.

„A fost îmbucurător să putem contribui la alinarea suferinței unora dintre frații noștri”, a declarat Letícia Braga, voluntară. „Ne-a afectat vederea devastării, a caselor distruse și a podurilor prăbușite. Mulți oameni au pierdut tot ce aveau, iar durerea lor este vizibilă.”

O biserică locală, o oază

De când dezastrul a lovit orașul, biserica adventistă de ziua a șaptea Rio dos Sinos din Caraá și-a deschis porțile pentru comunitate. Credincioșii adventiști le-au oferit hrană și adăpost familiilor afectate, echipelor de intervenție și altor voluntari.

Ei au vizitat, de asemenea, locuitorii pentru a colecta haine și alimente pentru cei nevoiași. Sala de tineret și etajul al doilea al bisericii au fost transformate în adăpost. „Suntem aici pentru a sluji și a-i ajuta pe cei care au nevoie”, a declarat Cleusa Nunes, credincioasă adventistă și bucătăreasă voluntară.

Nunes a pregătit mâncare pentru echipele de intervenție și voluntari. În timp ce voluntarii gătesc, femeile și bărbații asistați zâmbesc, cântă și se joacă. Este ca o oază în mijlocul dezastrului.

Voluntarii au spus că bucuria celor care au ajutat și a celor care au fost ajutați este motiv de speranță și încurajare.

„Ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost să văd bucuria și modul în care ne-au primit oamenii”, a spus Nunes. „Chiar și în mijlocul haosului, ei zâmbeau, glumeau și credeau că totul va fi bine.”

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print