Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Evanghelia veșnică pentru lume

O oportunitate pentru fiecare credincios adventist

Evanghelia veșnică pentru lume

O oportunitate pentru fiecare credincios adventist

Pe drumurile prăfuite din brusa australiană, printr-un relief arid și monoton și sub soarele torid și nemilos al Australiei, Philip mergea cu bicicleta sute de kilometri, vânzând, în calitate de evanghelist cu literatură, cărți creștine pline de speranță. Într-o zi a ajuns la o fermă în mijlocul pustietății, într-un loc numit Eugowra. Aici a întâlnit cu fermier care ara un ogor. Bărbatul era puternic din punct de vedere fizic, dar cu spiritul frânt. Era Tom Kent.

Philip nu știa, însă familia lui Tom suferea. Soția lui, Mary, se stinsese din viață în urma unei pneumonii, iar el era disperat în încercarea de a avea grijă de cei 11 copii ai lor. Chiar înainte de a muri, Mary îi ceruse lui Tom să îi promită că avea să se întâlnească cu ea în ceruri și că urma să îi aducă pe copii cu el. Tom promisese. Cu lacrimi în ochi, căutase chiar și o Biblie pentru a afla cum își putea respecta promisiunea.
Atunci l-a întâlnit Philip pe Tom.

Philip Ainslie Reekie s-a născut în Scoția în 1846. În 1888, văduv și divorțat, a emigrat în Australia, în căutarea unei vieți noi. Un an mai târziu, în 1889, a dat peste niște literatură creștină, a descoperit adevăruri biblice uimitoare și s-a întâlnit cu adevăratul Isus din Nazaret. A găsit nu numai o nouă țară, ci și un nou motiv de a trăi. A vrut să răspândească speranță, așa că a renunțat la meseria de gravor pentru a putea grava Cuvântul lui Dumnezeu în inimi.

Acum, ascultând povestea sfâșietoare a lui Tom, Philip a văzut durerea lui și a aflat despre ultima dorință a lui Mary. El a decis să îi dea lui Tom cartea Tragedia veacurilor. Tom Kent s-a luptat cu adevărurile biblice pe care le citea, dar după un studiu atent a acceptat învățăturile. Aceste noi descoperiri i-au oferit lui Tom mângâierea profundă și siguranța de care avea atâta nevoie. El li le-a împărtășit descoperirile copiilor și vecinilor săi. Cinci familii din vecinătate și copiii său au devenit credincioși și ucenici ai lui Isus. Acela a fost momentul în care Tom a știut că își putea respecta promisiunea făcută soției sale.

Astăzi, această poveste remarcabilă continuă. Descendenții lui Tom Kent, ale celorlalte cinci familii și alte persoane care s-au alăturat Bisericii Adventiste însumează peste 20.000 de persoane. Douăzeci de mii de vieți au fost transformate de un evanghelist cu literatură credincios și de un fermier care le-a dat cartea Tragedia veacurilor vecinilor și familiei sale. – după cum a relatat Michael Eckert, director adjunct al Departamentului Publicații din cadrul Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

De ce evanghelizarea prin literatură?

Impactul distribuirii de literatură nu poate fi supraestimat. Privind în urmă, evanghelizarea prin literatură a fost o componentă esențială a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Acum peste 100 de ani, Dumnezeu a revelat: „Ne apropiem cu grabă de sfârșit. Lucrarea noastră trebuie să fie aceea de a tipări și a difuza cărți și reviste care conțin adevărul pentru timpul prezent” (Mărturii pentru comunitate, vol. 8, pag. 89). În trecut, responsabilitatea distribuirii de literatură era în mare parte asumată de membri dedicați ai bisericii.

Cu toate acestea, în jurul anului 2007, Divizia Sud-Americană a introdus conceptul de carte misionară, concept preluat la scurt timp de Biserica mondială. Introducerea cărții misionare a urmărit să îi insufle fiecărei persoane care frecventează biserica o mentalitate orientată spre misiune, reaprinzând pasiunea pentru proclamarea Evangheliei.

Într-o lume care tânjește după conectare și adevăr, cartea misionară a apărut ca un catalizator pentru revigorarea evanghelizării în cadrul bisericii.

Cartea misionară a anului

Cartea misionară aleasă pentru anii 2023 și 2024 este Tragedia veacurilor. A fost aleasă pentru a le permite oamenilor să aprofundeze subiectul profund al mesajelor celor trei îngeri și să le ofere o înțelegere amplă a luptei dintre bine și rău și a implicațiilor ei pentru omenire.

După cum s-a exprimat Michael Eckert, director adjunct al Departamentului Publicații: „Cartea Tragedia veacurilor este folosită în acest an deoarece Ellen White a subliniat rolul central al publicațiilor în împlinirea textului din Apocalipsa 18:1, care descrie modul în care Dumnezeu va ilumina lumea cu Evanghelia lui Isus Hristos. «Într-o mare măsură, prin casele noastre de editură urmează să se realizeze lucrarea celuilalt înger care se coboară din cer cu o putere mare și care luminează pământul cu slava lui»” (Mărturii pentru biserică, vol. 7, pag. 140).

Stephen Apola, director adjunct al Departamentului Publicații din cadrul Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, amintește, de asemenea, importanța acestei cărți în explicarea caracterului iubitor al lui Dumnezeu și a dorinței Lui de a ne acoperi cu neprihănirea Sa. „Tragedia veacurilor trebuie să fie pusă foarte mult în circulație. Ea conține istoria trecutului, prezentului și viitorului. … Sunt mai nerăbdătoare decât față de oricare altă carte pe care am scris-o să văd o mai mare punere în circulație a acestei cărți; căci, în Tragedia veacurilor, ultima solie de avertizare pentru lume este dată mai clar decât în oricare alta dintre cărțile mele” (Evanghelizarea prin literatură, pag. 127).

O legătură personală

Importanța evanghelizării prin relații atunci când se distribuie literatură este vitală, deoarece semnificația distribuirii personale merge dincolo de simpla oferire a cărții. Ea subliniază importanța creării unor conexiuni autentice prin evanghelizarea prin relații. Înmânându-i cuiva personal un exemplar al cărții Tragedia veacurilor, credincioșii își demonstrează grija și devotamentul, promovând o legătură care merge dincolo de oferirea unor pagini tipărite. Potrivit lui Apola, „nu este vorba doar despre literatura pe care o oferi, ci și despre legătura personală pe care o stabilești”.

Eckert împărtășește: „Credincioșii sunt încurajați să le ofere personal Tragedia veacurilor membrilor familiei, prietenilor, colegilor de muncă și vecinilor. De asemenea, bisericile locale sunt încurajate să organizeze programe strategice pentru o distribuire mai amplă în comunitate. Oferirea cărții cu dragoste, compasiune sinceră, din inimă și cu rugăciune, îi determină pe mulți să o primească și să o citească.

Oferirea personală ne permite, de asemenea, să ne adresăm nevoilor concrete ale persoanelor și să dăm pe față grija și dragostea dezinteresată față de ele. Este bine să legăm contactul personal de oferirea de literatură plină de adevăr ori de câte ori este posibil, deoarece, când oamenii văd că îi iubim și ne pasă, le pasă și lor de ceea ce avem de spus. Isus Însuși a demonstrat puterea contactului personal în slujirea Sa, mergând din casă în casă și încercând să se apropie de oameni.”

Implicarea totală a credincioșilor

Inițiativa prin intermediul căreia se oferă cartea misionară a anului are ca scop implicarea fiecărui credincios, oferindu-i fiecăruia – tânăr sau în vârstă – posibilitatea de a se implica în misiunea Bisericii de a-i prezenta lumii Evanghelia veșnică.

Credincioși adventiști din întreaga lume s-au mobilizat pentru a distribui cartea Tragedia veacurilor în localitățile lor. În luna aprilie 2022, Eckert s-a alăturat Conferinței Michigan a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea care, împreună cu Streams of Light International, o inițiativă independentă dedicată promovării proiectului Tragedia veacurilor 2.0, a distribuit aproape 100.000 de exemplare ale cărții în rândul locuitorilor din tot statul.

Credincioși adventiști din diferite părți ale Americii de Nord, inclusiv tineri, s-au adunat pentru a merge din casă în casă distribuind literatură plină de adevăr, rugându-se cu oamenii și oferind studii biblice.

Implică-te

Acum, când navigăm printre provocările timpului nostru, cartea misionară servește ca un far de speranță și lumină. Prin puterea legăturii personale și prin descoperirea adevărului, credincioșii pot deveni evangheliști cu literatură și își pot demonstra dedicarea în a le transmitere mesajul transformator al Evangheliei celor cu care intră în contact.

„Cărțile care cuprind lumina cu privire la adevărul prezent să fie prezentate la cât mai mulți oameni cu putință” (Mărturii pentru comunitate, vol. 6, pag. 329).

Vrei să experimentezi scopul, sensul și bucuria supremă în viața ta?

Alătură-te Bisericii mondiale în 2023 și 2024 în promovarea și distribuirea în masă a cărții Tragedia veacurilor. Pentru mai multe informații, vizitează site-ul thegreatcontroversyproject.org.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print