Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Programele de alfabetizare ale misionarilor aduc o schimbare fără precedent

Rebelii din sudul Filipinelor sunt schimbați și se predau în masă.

Programele de alfabetizare ale misionarilor aduc o schimbare fără precedent

Rebelii din sudul Filipinelor sunt schimbați și se predau în masă.

O serie de programe de alfabetizare din Filipine a dus la predarea recentă a aproximativ 100 de susținători ai insurgenților, care locuiesc în San Fernando și în Sacramento Valley, Sitio Sabolwan și Magkalungay, au declarat liderii din regiune ai Bisericii. Inițiativa, cunoscută sub numele de SULADS, a fost concepută pentru a susține comunitățile marginalizate prin educație și pentru a forma inimi și minți, promovând, în același timp, pacea și ordinea, au explicat aceștia.

SULADS este o organizație educațională caritabilă neguvernamentală din Filipine cu misiunea de a educa și inspira populațiile indigene la care nu s-a ajuns încă. Numele ei derivă din cuvântul „sulad” al tribului Manobo, care înseamnă frate sau soră. În plus, denumirea înseamnă „Socio-economic Uplift, Literacy, Anthropological and Developmental Services” (Dezvoltare socio-economică, alfabetizare, servicii antropologice și de dezvoltare), au declarat inițiatorii programelor.

SULADS este brațul social al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din regiune, propunându-și să ajungă la familii și comunități din zone dificile. Acest lucru a funcționat în locuri în care sărăcia, insurgența și accesul limitat la educație sunt încă răspândite, au explicat liderii Bisericii. Prin oferirea de programe de alfabetizare, formare profesională și alte oportunități educaționale, SULADS a reușit să contribuie la construirea unor comunități autonome și la obținerea unei păci durabile.

Predarea oficială a avut loc în sala municipală de sport, luni, 10 iulie. La ceremonie au participat militari, polițiști, oficiali guvernamentali și lideri ai Adventist World Radio (AWR), ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea Mindanao Central (CMM) și ai SULADS.

Autoritățile locale, liderii comunității și oficialii guvernamentali, precum primarul din San Fernando, Rogelio S. Yeke, și guvernatorul regiunii Bukidnon, Rogelio Neil Roque, au apreciat SULADS pentru contribuția sa la încurajarea schimbărilor pozitive.

Comandantul Batalionului 48 de infanterie, locotenent-colonel Gilbert F. Gomez, a declarat că evenimentul ar trebui să servească drept sursă de inspirație pentru instaurarea păcii și ordinii în San Fernando și în provincia Bukidnon. Roque a condus „Panunumpa Sa Pagsalikway”, sau jurământul de renunțare la luptă, în cadrul căruia foștii luptători au renunțat în mod oficial la sprijinul lor față de grupul rebel și și-au afirmat loialitatea față de guvern. Acesta a fost urmat de semnarea acordului de pace și de predarea armelor de foc.

Președintele SULADS, Ephraim L. Pitogo, a subliniat faptul că organizația a avut succes datorită parteneriatului cu guvernul și cu oamenii în uniformă. „Colaborarea va continua să faciliteze abordarea problemelor sociale, îndreptându-ne spre o societate pașnică și prosperă.”

Organizația SULADS își va continua misiunea de promovare a educației și de dezvoltare a comunităților marginalizate, au declarat liderii ei. SULADS „rămâne un exemplu al modului în care educația poate fi un catalizator al schimbării și poate promova o pace durabilă”, au spus aceștia.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print