Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Misiune fără frontiere: 120 de voluntari din Brazilia slujesc comunității din Paraguay

Misionarii asociației Sul Mato-Grossense dedică șase zile de vacanță pentru a ajuta la renovarea unei școli adventiste și pentru a împărtăși speranță.

Misiune fără frontiere: 120 de voluntari din Brazilia slujesc comunității din Paraguay

Misionarii asociației Sul Mato-Grossense dedică șase zile de vacanță pentru a ajuta la renovarea unei școli adventiste și pentru a împărtăși speranță.

Dorind să petreacă o altfel de vacanță, un grup de misionari din Brazilia a ajuns în Paraguay pentru o misiune care urmărește să transforme vieți și comunități. Voluntarii sunt medici, membri ai bisericii, studenți și profesori din cadrul rețelei adventiste din Mato Grosso do Sul care și-au lăsat casele timp de șase zile pentru a lua parte la această aventură de a transmite mesajul speranței și de a-i ajuta pe cei care au cea mai mare nevoie.

„M-a interesat activitatea pentru că la școală vedem adesea videoclipuri cu călătorii misionare. «Voi merge» a fost prima misiune care m-a interesat. Acolo am simțit o legătură cu Dumnezeu și am primit chemarea de a contribui la a le duce Cuvântul altor oameni. Această dorință persistă în inima mea, motiv pentru care am decis să particip la această misiune”, a declarat Leonardo Kanashiro, elev la Colegiul Adventist Campo-Grandense.

Misionari în acțiune

Misionarii au sosit duminică, 9 iulie, și încă din prima zi, activitatea lor s-a concentrat asupra comunității prin intermediul taberei de vacanță, al asistenței medicale și psihologice, al instruirii, precum și al curățării și renovării Școlii Adventiste din La Paloma. De asemenea, au vizitat vecinii pentru a-i invita să participe la activități, distribuind, în același timp, cartea misionară Tragedia veacurilor.

O altă acțiune desfășurată a fost curățarea sălilor de clasă, refacerea terenului de sport și construirea acoperișului școlii, îmbunătățind facilitățile și creând un mediu mai bun pentru învățare și demonstrând că dragostea și solidaritatea nu cunosc granițe.

O experiență de neuitat

Această experiență se dovedește a fi unică și de neuitat pentru elevi, după cum au menționat Evillyn Santos și Maria Eduarda Lima, eleve ale Școlii Adventiste Jardim dos Estados. „Ieșind din zona noastră de confort, avem ocazia să învățăm multe și să ne însușim lecții. Putem, de asemenea, să profităm de vacanțe pentru a-i ajuta pe alții. Aici, în Paraguay, oamenii sunt foarte receptivi; au fost foarte drăguți. Am avut ocazia să vorbim și să ne rugăm cu ei; a fost foarte bine”, au spus adolescenții.

Această misiune în Paraguay a lăsat un semn de neșters în inimile comunității, amintindu-le importanța de a le întinde o mână de ajutor celor care au cea mai mare nevoie. „Sperăm că această inițiativă va inspira mai mulți oameni să se implice în inițiative similare, amintindu-ne că fiecare mic act de bunătate poate avea un impact de durată asupra vieții altora, depășind barierele geografice și culturale”, a declarat Levi Leite, directorul Departamentului Educație din cadrul Uniunii Adventiste din Paraguay.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print