Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

„Muntele interior: Lecții de leadership și inspirație pentru ascensiunea ta spre vârf”

„Muntele interior: Lecții de leadership și inspirație pentru ascensiunea ta spre vârf”, publicată de Editura Viață și Sănătate, iulie 2023, este versiunea românească a ediției originale în limba engleză, publicate la McGraw Hill în 2011.

„Muntele interior: Lecții de leadership și inspirație pentru ascensiunea ta spre vârf”

„Muntele interior: Lecții de leadership și inspirație pentru ascensiunea ta spre vârf”, publicată de Editura Viață și Sănătate, iulie 2023, este versiunea românească a ediției originale în limba engleză, publicate la McGraw Hill în 2011.

Cartea este o descriere a două expediții de-ale autoarei către vârful muntelui Kilimanjaro. Prima, în 1997, a fost abandonată din cauza vremii nefavorabile. Cea de-a doua, în 2008, a reunit o echipă internațională din care au făcut parte șapte persoane cu diferite dizabilități susținute de persoane fără dizabilități; dintre cele șapte, trei au atins vârful, iar viața tuturor participanților a fost transformată în mod durabil.

Cartea relatează istoria fascinantă a celor două ascensiuni, dar scopul și valoarea ei principală constau în lecțiile de conducere și de viață care pot fi învățate din această experiență. În fiecare dintre cele 16 capitole ale cărții, autoarea are o secțiunea în care dezvoltă un anumit aspect al conducerii (reziliența, integritatea, pregătirea minuțioasă, răspunsul la situații neprevăzute, alegerea ritmului, limitarea timpului petrecut la vârf etc.). Ultima secțiune a fiecărui capitol ilustrează acele lecții prin experiențe și comentarii din partea unui grup foarte divers de persoane cu realizări excepționale (de exemplu, Al Gore și baroneasa Scotland de Ashtal). Ideea principală a cărții este că, dincolo de dificultățile exterioare, conducătorii trebuie să se ocupe în mod consecvent și temeinic de depășirea piedicilor interioare (teama, superficialitatea, aroganța etc.).

Cartea a fost foarte bine primită și a primit în mod constant aprecieri din partea specialiștilor și a publicului din diverse țări. Expediția din 2008 a fost imortalizată și într-un film documentar de o oră și 25 de minute intitulat tot „Muntele interior,” recompensat cu mai multe premii internaționale. Cititorii cărții au acces gratuit la acest film, de asemenea tradus în limba română.

Autoarea, dr. Herta von Stiegel, este născută într-o familie de sași de lângă Sighișoara. În copilărie a trebuit să facă față, împreună cu familia, opresiunii comuniste. După terminarea liceului, a emigrat în Statele Unite, unde a studiat dreptul și finanțele și s-a specializat în investiții. A deținut poziții importante la Citibank, JP Morgan și AIG. Herta și soțul ei Hans au fondat Ariya Capital Group Limited, o firmă de management al fondurilor pentru investiții sustenabile în infrastructură (energie curată și telecomunicații) pentru Africa subsahariană.

Publicul românesc mai vârstnic va aprecia în mod deosebit referirile la istoria dificilă a minorităților etnice și religioase sub regimul comunist, din care Herta s-a ridicat prin efort perseverent și credință neabătută. Publicul tânăr va găsi atât principii solide de viață personală și profesională, cât și încurajarea că orice dificultate exterioară poate fi depășită atunci când ne concentrăm pe înălțarea morală interioară.

Comandă la Editura Viață și Sănătate

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print