Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Piloții și pasagerii au supraviețuit prăbușirii unui elicopter misionar

Aparatul de zbor s-a prăbușit într-o plantație de banane în timp ce se îndrepta spre universitatea Mountain View din Filipine.

Piloții și pasagerii au supraviețuit prăbușirii unui elicopter misionar

Aparatul de zbor s-a prăbușit într-o plantație de banane în timp ce se îndrepta spre universitatea Mountain View din Filipine.

În dimineața de 27 iulie, în jurul orei 9:45, un elicopter R44 Raven al Serviciului de Aviație Medicală Adventistă din Filipine (PAMAS) s-a prăbușit într-o plantație de banane din Sitio Babahagon, Lantapan, Bukidnon, în timp ce se îndrepta spre Mountain View College.

La bord se aflau doi piloți și doi pasageri și, din fericire, toți au supraviețuit. Biroul de investigare a incidentelor din cadrul Autorității Aviației Civile (CAAIIB) a făcut progrese mari în ancheta privind recentul incident. Potrivit rezultatelor preliminare, temperatura motorului a crescut în timp ce elicopterul lua altitudine. Această supraîncălzire a provocat o diminuare a puterii, obligând pilotul să efectueze o aterizare de urgență în plantația de banane.

În urma unei evaluări la fața locului, oficialii au dus elicopterul avariat în hangarul PAMAS de pe aeroportul Mountain View College (MVC) pentru a simplifica investigațiile suplimentare și a permite specialiștilor să înțeleagă mai bine variabilele care au contribuit la supraîncălzirea motorului.

Pilotul elicopterului PAMAS, Jared Hoewing, pilota aparatul de zbor în apropierea bazei aeriene din Valencia City, Bukidnon, în dimineața zilei de 27 iulie. El se afla la aproximativ 915 m când elicopterul a început să piardă din înălțime, obligându-l să aterizeze de urgență pe un câmp de banane la aproximativ 5 km de baza aeriană. Din fericire, nici pilotul, nici pasagerii nu au suferit răni majore. Unul dintre pasageri a fost transportat la spital pentru îngrijiri suplimentare, dar nu era în stare critică.

Echipa încă își revenea după o altă tragedie

Personalul PAMAS încă se recuperează după o tragedie anterioară, dispariția Yellow Bee (un elicopter PAMAS), care transporta doi pasageri, pilotul și un voluntar misionar.

Înainte de acest ultim accident, PAMAS a explicat contextul în care organizația a servit în ultima vreme.
„Ultimele [câteva] luni au reprezentat o perioadă dificilă pentru noi, pierzând doi dintre misionarii noștri și un elicopter. Dar, chiar și în mijlocul acestei tragedii, am văzut mâna iubitoare și omnipotentă a lui Dumnezeu la lucru, oferindu-ne numeroase binecuvântări în vremuri dificile și inspirându-ne să continuăm cu o credință și o hotărâre reînnoite!”, scria în postare.

„Pe 1 martie, elicopterul nostru Alouette a dispărut deasupra oceanului în timp ce zbura de pe îndepărtata insulă Mangsee spre baza noastră din Palawan după preluarea unui pacient. La bord se aflau pilotul Daniel Lui, asistenta Janelle Alder, o pacientă, soțul și sora acesteia. Datorită susținerii din întreaga lume, am putut efectua căutări aeriene extinse timp de cinci zile cu propria aeronavă și o căutare detaliată a fundului oceanului timp de 12 zile cu o companie angajată pentru expertiza în domeniu. Din păcate, singurele dovezi găsite au fost încălțămintea lui Janelle și perna pacientului. Acestea au fost găsite plutind în ocean de pescarii dintr-o zonă la care ne așteptam, dați fiind curenții oceanici și ultima locație cu semnal GPS indicată pe dispozitivul lui Daniel”, se arată în postare.

„Lipsa unui răspuns cu privire la această situație a fost grea, însă am considerat-o o oportunitate de a crește în credință. Putem să avem încredere în preocuparea lui Dumnezeu pentru destinul nostru veșnic, deși ne dăm seama că uneori depășește înțelegerea noastră finită”, au scris reprezentanții organizației.

Recunoscători pentru rugăciuni

Într-o postare pe rețelele de socializare, PAMAS și-a exprimat recunoștința pentru rugăciunile și sprijinul care le-au fost acordate în această perioadă dificilă.

„Dorim să-L lăudăm pe Dumnezeu pentru bunătatea Sa de a cruța viețile celor de la bord. Avem încredere că El va continua să țină această inițiativă în mâna Sa. După cum am mai spus, ne aflăm în mijlocul unei mari lupte. Îl lăudăm pe Dumnezeu că El, conducătorul nostru, transformă răul în bine”, a declarat PAMAS.

„Vă mulțumim pentru gândurile și rugăciunile voastre din această perioadă; sunt foarte prețuite”, au adăugat reprezentanții PAMAS.

Sursa: Adventist Review și Divizia Asia de Sud – Pacific

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print