Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Voluntarii adventiști din Asia de Sud – Pacific se unesc pentru consolidarea misiunii globale

Doar două țări de pe teritoriul Diviziei Asia de Sud – Pacific sunt predominant creștine.

Voluntarii adventiști din Asia de Sud – Pacific se unesc pentru consolidarea misiunii globale

Doar două țări de pe teritoriul Diviziei Asia de Sud – Pacific sunt predominant creștine.

Doar două țări de pe teritoriul Diviziei Asia de Sud – Pacific (SSD) sunt predominant creștine, celelalte rămânând o provocare în îndeplinirea obiectivului de transmite mesajul lui Hristos în toată lumea.

Confruntat cu această sarcină, Serviciul voluntar adventist (AVS) din Asia de Sud – Pacific și-a adunat voluntarii pentru a învăța, a colabora și a se reconcentra asupra scopului de a ajunge la mai mulți oameni pentru Isus.

În perioada 17-25 iulie 2023, liderii AVS din cadrul Conferinței Generale și al diviziilor Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea s-au adunat la biroul Adventist Mission din Thailanda pentru a se încuraja reciproc, a învăța din experiențe și a explora noi strategii pentru consolidarea relațiilor cu comunitatea. Pastorul Joni Oliveira, directorul AVS pentru SSD, a recunoscut că majoritatea țărilor asiatice au culturi variate și unice, iar Biserica Adventistă trebuie să găsească noi modalități de a-L prezenta pe Isus în câmpul misionar.

„Isus a fost autentic în relația Sa cu oamenii. Caracterul Lui este ceva ce trebuie să deprindem și să punem în practică, astfel încât și noi să putem fi eficienți ca El”, a spus Oliveira.

În spiritul unității globale, pe tot parcursul reuniunii a răsunat sprijinul Bisericii mondiale. Au fost prezenți Ronald Kuhn, director adjunct al Institutului de misiune mondială; Elbert Kuhn, director AVS în cadrul Bisericii Adventiste mondiale; și Khamsay Phetchareun, director al Centrului pentru Religiile Est-Asiatice (CEAR).

În discursul său, Ronald Kuhn a prezentat idei fundamentale pentru comunicarea interculturală, favorizând înțelegerea și armonia dincolo de granițe. „În comunitatea noastră diversă, comunicarea interculturală devine puntea care unește inimile și mințile, permițându-ne să acceptăm diferențele ca puncte forte și să lucrăm mână în mână pentru a îndeplini misiunea comună de a răspândi dragostea, mila și speranța în fiecare colț al lumii.”

O chemare la misiune

În cadrul unui devoțional încurajator, Elbert Kuhn i-a provocat pe voluntarii AVS să accepte o schimbare profundă de perspectivă și să prioritizeze ceea ce contează cu adevărat. El i s-a adresat cu pasiune grupului pe tot parcursul întâlnirii, subliniind necesitatea de a ne elibera de atracția confortului și a comodității, care îi orbește frecvent pe oameni în fața scopului mai măreț al existenței lor.

„Satana încearcă să ne distragă atenția de la ceea ce contează cu adevărat în viață, conducându-ne spre mulțumire cu iluzia confortului. Dar eu vă îndemn să vă aventurați în afara zonei de confort și să vă asumați riscuri. Scrieți-vă propria poveste”, i-a sfătuit Elbert, „una care să reflecte scopul vostru de oameni care trăiesc pentru lucruri care transcend granițele pământești.”

Elbert a vorbit cu sinceritate despre dorința de a avea o viață cu sens dincolo de bogățiile financiare și plăcerile trecătoare, bazându-se pe experiențele sale personale și pe călătoria lui spirituală.

„Aș vrea să vă recomand fiecăruia o călătorie de auto-reflecție. Întrebați-vă dacă trăiți cu adevărat o viață cu scop sau dacă pur și simplu existați în confortul status quo-ului”, a continuat el. „Dacă acțiunile noastre au potențialul de a avea un impact pozitiv asupra vieții altcuiva, acceptați un risc care merită asumat.”

Elbert a subliniat pe tot parcursul prelegerii sale goliciunea care îi însoțește adesea pe oamenii care au comportamente distructive. El a îndemnat participanții să își umple inimile cu dragoste, milă și slujirea celorlalți pentru a obține împlinire și un sens al vieții.

„Existența noastră capătă sens atunci când descoperim de ce ne-am născut și ne dedicăm slujirii celorlalți”, a declarat el. „După cum apostolul Pavel și-a găsit bucuria în slujirea dezinteresată și în împărtășirea Evangheliei, fiecare dintre noi este aici cu un scop.”

Elbert i-a rugat pe voluntari să se gândească la abilitățile lor și dacă acestea sunt folosite pentru creșterea și dezvoltarea altora, pentru a le aduce speranță celor disperați și pentru a duce la iertare și reconciliere.

Mulți participanți și-au exprimat mulțumirea pentru îndemnul la acțiune al pastorului Elbert Kuhn, hotărându-se să trăiască o viață mai productivă și mai plină de sens.

„Mesajul pastorului Kuhn m-a emoționat profund. M-a ajutat să îmi regândesc prioritățile și m-a provocat să îmi folosesc abilitățile pentru îmbunătățirea situației altora”, a declarat Rosana Bertoldo, voluntar AVS în Timorul de Est.

Voluntarii AVS sunt pregătiți să se implice în acțiuni de slujire, milă și creștere spirituală în diferitele lor câmpuri misionare.

Dacă sunteți interesați de voluntariat pe teritoriul Diviziei Asia de Sud – Pacific sau al altor divizii, vizitați vividfaith.com.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print