Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

O copie în mărime naturală a tabernacolului, material didactic pentru adolescenți

Mai mult de 800 de adolescenți au participat la expoziția din Puno, Peru.

O copie în mărime naturală a tabernacolului, material didactic pentru adolescenți

Mai mult de 800 de adolescenți au participat la expoziția din Puno, Peru.

O copie în mărime naturală a sanctuarului pământesc a reprezentat cea mai recentă inițiativă a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din sudul statului Peru pentru a inspira o nouă generație de credincioși adventiști, au împărtășit recent liderii regionali ai Bisericii. Expoziția „Sanctuar și mântuire”, o inițiativă a Departamentului Adolescenți al Bisericii Adventiste din regiune, a realizat și a expus o copie a sanctuarului pământesc ca parte a unei inițiative mai ample care a conectat șapte câmpuri misionare ale Bisericii.

Potrivit liderilor regionali ai Bisericii, evenimentul și-a propus să le ofere adolescenților resurse și subiecte care îi pot ajuta să înțeleagă dragostea lui Dumnezeu și planul de mântuire pentru fiecare dintre copiii Săi.

„Materialele afișate despre sanctuar și mântuire au fost un rezumat al instrucțiunilor pe care Moise le-a primit de la Dumnezeu, așa cum sunt ele consemnate în cărțile biblice Exodul și Leviticul”, au explicat liderii din spatele inițiativei, „cu scopul de a oferi un context pentru a-i ajuta pe adolescenți să înțeleagă mai bine rolul și originea sanctuarului ceresc, așa cum sunt descrise în cartea Evrei.”

Astfel, inițiativa a urmărit să recreeze istoria sanctuarului construit de poporul lui Israel în deșert cu obiecte pe care adolescenții le pot vedea și atinge. Actorii au folosit recuzită pentru a reconstitui serviciile zilnice care ilustrează lucrarea de mijlocire a lui Isus în favoarea oamenilor în sanctuarul ceresc.

Desfășurat pe teritoriul Misiunii Lacul Titicaca, evenimentul a atras peste 800 de adolescenți. Tinerii și liderii lor s-au adunat în auditoriul principal al Universității Adventiste Peruane (UPeU) – Campusul Juliaca, unde au vizitat tabernacolul în mărime naturală construit special pentru eveniment.

Evenimentul și expoziția „Sanctuar și mântuire” au lăsat o amprentă profundă în inima fiecărui adolescent prezent, au declarat liderii Bisericii. „Le-a întărit credința și înțelegerea planului de mântuire și a dus la decizia a opt persoane de a se boteza”, au împărtășit ei.

În cadrul programului, grupurile au fost împărțite în 12 „triburi” sau grupe, iar adolescenții au participat la 12 ateliere practice despre semnificația secțiunilor tabernacolului și a mobilierului construit conform instrucțiunilor lui Dumnezeu. Activitatea a subliniat, de asemenea, faptul că, potrivit Bibliei, sanctuarul pământesc era o copie a adevăratului tabernacol din Ceruri. În plus, i-a determinat pe participanți să mediteze la Isus, aflat acum în centrul lucrării de mijlocire din sanctuar.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print