Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Summitul global de tehnologie pune accentul pe căile digitale de a grăbi împlinirea misiunii Bisericii

Primul summit adventist de tehnologie a reunit lideri din domeniul IT din întreaga lume pentru a îmbunătăți instrumentele folosite în mediul digital și pentru a transmite Evanghelia pe scară mai largă.

Summitul global de tehnologie pune accentul pe căile digitale de a grăbi împlinirea misiunii Bisericii

Primul summit adventist de tehnologie a reunit lideri din domeniul IT din întreaga lume pentru a îmbunătăți instrumentele folosite în mediul digital și pentru a transmite Evanghelia pe scară mai largă.

Brazilia a găzduit primul summit adventist de tehnologie (ATS). Evenimentul, coordonat de la sediul central al Bisericii Adventiste mondiale, a avut loc în perioada 26-29 iunie 2023, în Hortolândia, statul São Paulo, unde se află singurul centru tehnologic al Bisericii, Institutul Adventist de Tehnologie (IATec).

Directorii și administratorii IT din cele 13 divizii s-au întâlnit cu scopul de a crește împreună în domeniul digital și de a îndeplini misiunea de a duce mesajul lui Isus la toate popoarele.

Pentru Richard Stephenson, director financiar adjunct al Bisericii Adventiste și coordonator al summitului, „IATec a fost o binecuvântare și dorim ca biserica în ansamblu să vadă ce face Dumnezeu aici”. Pastorul Williams Costa Jr., director al Departamentului Comunicare în cadrul Conferinței Generale, a dezvăluit că „în nicio țară nu există concentrarea, cantitatea și calitatea a ceea ce se face în Brazilia în ceea ce privește utilizarea tehnologiei de ultimă generație pentru a transmite mesajul mântuirii. Îl laud pe Dumnezeu pentru că Brazilia a fost un punct de referință în ceea ce privește utilizarea tehnologiei pentru a-i îndrepta pe oameni spre Isus și pentru a le confirma credința”.

Pastorul Paul Douglas, trezorierul Conferinței Generale, a subliniat importanța unității ca strategie. El i-a provocat pe participanți să aibă sinergie – atunci când indivizi sau entități își unesc eforturile sau resursele pentru a crește eficiența. „Prin intermediul mijloacelor digitale, putem să mergem mai departe, mai repede și să proclamăm Evanghelia lui Isus Hristos”, a asigurat el.

Régis Reis, directorul general al IATec, a prezentat principalele instrumente dezvoltate de centrul tehnologic pentru a optimiza procesele sediilor administrative și ale instituțiilor, precum și aplicațiile care îi ajută pe membrii și prietenii bisericii în comunicare, cum ar fi Feliz7play, 7Me și Bible Plan.

Creștem împreună

Peste 140 de țări folosesc deja sisteme și soluții dezvoltate de IATec. Cu această ocazie, directori IT din Filipine, Singapore, Germania, Marea Britanie, România, Rusia, Orientul Mijlociu și multe alte locuri au avut ocazia de a vedea mai îndeaproape activitatea desfășurată de IATec, considerată a fi un model pentru alte țări.

„Când vine vorba de Biserica mondială și scopul de a converge eforturile de utilizare a tehnologiei pentru a îndeplini misiunea care ne-a fost încredințată, eforturile care trebuie făcute sunt mult mai mari și proporționale cu provocările cu care se confruntă planeta noastră. Dar cred că sămânța a fost sădită în inimile tuturor diviziilor și, cu binecuvântarea lui Dumnezeu, vom fi martorii multor miracole”, subliniază Reis.

În cele trei zile ale evenimentului au fost susținute peste 30 de prezentări care au abordat subiecte privind guvernanța, securitatea și confidențialitatea datelor, strategii media digitale, inteligența artificială și altele.

Cea de-a patra și ultima zi a fost rezervată vizitării Rede Novo Tempo, cel mai mare producător de conținut al Bisericii Adventiste. Pentru Stephenson, „scopul întâlnirii a fost de a învăța unii de la alții, de a înțelege mai bine instrumentele și soluțiile folosite în alte țări, de a explora oportunitățile de a lucra împreună pentru a crea sinergii și de a ne concentra asupra misiunii.”

„Unul dintre aspectele centrale ale acestei conferințe este folosirea sinergiei ca strategie. Cred și sper că ea va reprezenta un pas înainte pentru a lucra împreună. Din partea noastră, din Europa, de unde vin eu, vom face tot ce putem”, subliniază Klaus Popa, directorul Centrului Media al Bisericii Adventiste din Europa.

În jurul lumii

În lume trăiesc 8 miliarde de oameni. Dintre aceștia, 22 de milioane sunt adventiști de ziua a șaptea, adică există un credincios adventist la fiecare 364 de oameni de pe planetă. Aceste date evidențiază munca pe care o mai are de făcut Biserica, atât liderii, cât și membrii, pentru a îndeplini misiunea încredințată de Isus. „Dacă nu iubești în viața reală, nu iubești nici în cea digitală și nu se întâmplă nimic”, avertizează pastorul Sam Neves, director adjunct al Departamentului Comunicare al CG. El subliniază, de asemenea, că, „pe lângă educația biblică, oamenii au nevoie de dragoste. Așa are loc transformarea”.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print