Un potop de dovezi la conferința „Credință și știință” din Australia

Imaginea arcei lui Noe, o barcă din lemn, cu girafe, elefanți, zebre, panda și maimuțe la ferestre ne este familiară și e foarte îndrăgită în poveștile pentru copii. Întrebarea este, însă, dacă această imagine e doar o poveste pentru copii. Oare un potop catastrofal chiar a acoperit întreaga planetă?

Un potop de dovezi la conferința „Credință și știință” din Australia

Imaginea arcei lui Noe, o barcă din lemn, cu girafe, elefanți, zebre, panda și maimuțe la ferestre ne este familiară și e foarte îndrăgită în poveștile pentru copii. Întrebarea este, însă, dacă această imagine e doar o poveste pentru copii. Oare un potop catastrofal chiar a acoperit întreaga planetă?

Conferința „Credință și știință 2023”, organizată în Australia de Divizia Pacificului de Sud (SPD) a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, a avut în centru această întrebare. Între 3 și 6 iulie, peste 160 de persoane au explorat istoricitatea relatării potopului biblic și implicațiile lui geologice. Până la 290 de persoane au vizionat una sau mai multe înregistrări video ale prezentărilor pe Facebook.

Printre vorbitori s-au numărat Stacie Hatfield și Richard Davidson de la Andrews University, Michael Oard și Tasman Walker de la Creation Ministries International, Birgir Óskarrson de la Institutul Islandez de Istorie Naturală și Limoni Manu de la Fulton Adventist University College. La eveniment au mai participat Suzanne Phillips și Leonard Brand de la Loma Linda University și Joses Imona de la Pacific Adventist University.

Vorbitorii au prezentat o avalanșă de dovezi biblice și științifice fascinante, subliniind dovezile care susțin un potop global. Aceștia au susținut în unanimitate fundamentarea convingerilor cuiva pe Biblie și că folosirea poziției biblice ca punct de plecare duce la o abordare științifică mai bună. De asemenea, ei au recunoscut zonele de incertitudine și nevoia de cercetare și aprofundare.

„Constatarea faptului că narațiunea biblică este susținută în mod repetat de știință mi-a întărit credința în Biblie ca fiind Cuvântul lui Dumnezeu”, a declarat Jean Carter, directorul rețelei școlilor adventiste din Australia. „Am apreciat, de asemenea, modul în care prezentatorii ne-au oferit o raportare științifică onestă.”

„Conferința a reprezentat o ocazie excelentă de a trece în revistă progresele recente ale științei creației, furnizând astfel o alternativă la viziunea naturalistă predominantă asupra lumii, îmbrățișată de știința seculară”, a declarat secretarul SPD, Darius Jankiewicz.

Directorul pentru educație al SPD, Malcolm Coulson, a menționat că „educația adventistă a promovat întotdeauna importanța gândirii critice și a dialogului continuu pentru a înregistra progrese în înțelegerea noastră cu privire la relația credință-știință.”

Știința și Biblia

Participanții au spus că au apreciat oportunitatea de a învăța și de a-și întări încrederea în Biblie. Senitiki Waqa, director al Departamentului Tineret și secretar al Misiunii Fiji, a spus că încă procesează informațiile primite. „Această conferință mi-a oferit timp pentru a reflecta și a mă dezvolta în calitate de pastor și administrator al Bisericii”, a spus el.

„În calitate de capelan al unei școli, Conferința «Credință și știință» mi-a oferit dovezi și răspunsuri care să susțină ceea ce ne învață Biblia despre origini și, în special, despre un potop global”, a declarat Dayne Habermann, pastor care slujește la școala adventistă din Ipswich.

Steven Simmons, de la Mountain View Adventist College din Doonside, New South Wales, Australia, a fost de acord. „M-am bucurat foarte mult de timpul de închinare integrat în program”, a spus el. „Din perspectiva unui profesor de științe de liceu, a fost minunat să aflu cum pot să îi ajut pe elevi să aibă o relație mai puternică cu Dumnezeu și cu Cuvântul Său.”

Laura Lecciones, profesoară adventistă la Swan Christian College din Perth, Australia, a declarat: „A fost revelator pentru mine să văd perspectivele geologiei de astăzi care susțin relatarea biblică a potopului lui Noe. Plec încurajată și pregătită să împărtășesc faptul că Scriptura este la fel de relevantă astăzi ca în urmă cu mii de ani.”

S-a recomandat organizarea unei alte conferințe care să se concentreze asupra cosmologiei, iar folosirea inteligenței artificiale pentru îndeplinirea misiunii adventiste ar fi, de asemenea, un subiect de interes în spațiul credinței și științei, au afirmat organizatorii.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print