Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Peru: Aproximativ 2500 de persoane au alergat pentru a promova un stil de viață sănătos

Evenimentul a fost una dintre acțiunile din cadrul inițiativei Misión Caleb.

Peru: Aproximativ 2500 de persoane au alergat pentru a promova un stil de viață sănătos

Evenimentul a fost una dintre acțiunile din cadrul inițiativei Misión Caleb.

Duminică, 23 iulie 2023, Cursa Misión Caleb 5K a avut loc în orașele peruane Tarapoto, Hullaga, Yurimaguas, Moyobamba, Rioja, Nueva Cajamarca și Amazonas. Au participat locuitori ai orașelor și voluntari adventiști implicați în inițiativa Misión Caleb [Misiunea Caleb].

În orașul Tarapoto, activitatea care a promovat un stil de viață sănătos a demarat în campusul Universității Uniunii Peruane. Acesta a fost punctul de plecare pentru participanți, care au sosit la fața locului pentru a-și primi vesta și numărul de alergător.

Au fost înregistrați 851 de participanți: 300 au fost voluntari ai Misión Caleb, iar 551 au fost vecini și reprezentanți ai autorităților civile. Tinerii participanți la proiectul Misión Caleb au subliniat marea nevoie de a continua promovarea acestei discipline, care favorizează dezvoltarea capacității fizice a ființei umane.

Cursa a început la ora 8:30 la universitate și s-a încheiat la Tarapoto Central Plaza, participanții fiind întâmpinați cu un târg despre cele opt remedii naturale și cu premii pentru primii clasați. Ca urmare, sute de familii care au asistat și-au exprimat dorința de a afla despre Biserica Adventistă și de a adopta un stil de viață sănătos.

„Felicit Biserica Adventistă și Universitatea Uniunii Peruane care, prin proiectul Misión Caleb, încurajează populația și tinerii să facă sport și să aibă o viață mai sănătoasă, lucru care ar trebui replicat în multe locuri”, a declarat Lluni Perea Pinedo, primarul din San Martín.

Mass-media din fiecare oraș a fost martoră la această mare mobilizare și va continua să relateze despre activitățile de solidaritate pe care tinerii adventiști le vor desfășura pentru comunitate în zilele următoare, în cadrul Misión Caleb, și despre mesajul de speranță pe care sunt gata să îl împărtășească.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print