Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Misión Caleb promovează grija față de mediu

În jungla peruană, copii, tineri și adulți aduc schimbarea prin acțiuni de solidaritate.

Misión Caleb promovează grija față de mediu

În jungla peruană, copii, tineri și adulți aduc schimbarea prin acțiuni de solidaritate.

Acțiunile de solidaritate, curățarea străzilor, plantarea de copaci și reciclarea fac parte din agenda voluntarilor adventiști implicați în proiectul Misión Caleb [Misiunea Caleb] în nordul Peru. Cu scopul de a da mărturie despre grija și responsabilitatea față de mediu prin acțiunile lor, aceștia au fost prezenți în piețe, parcuri, cartiere și pe principalele bulevarde.

Luni, 24 iulie, începând cu ora 8:00, ei și-au început activitățile împreună cu autoritățile din regiunea San Martin, Amazonas, și cu liderii Uniunii de Misiuni Peru Nord a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

Voluntarii au lăsat o „amprentă” și s-au dezvoltat din punct de vedere fizic, mintal, social și spiritual.

Căldura din jungla peruană nu a fost o scuză pentru a se opri. Dimpotrivă, au dat mărturie cu privire la devotamentul credincioșilor adventiști față de responsabilitatea socială și contribuția lor la mediu. Fără îndoială, proiectul îi provoacă pe voluntari să facă din misiune un stil de viață.

Pentru a combate febra dengue, ei s-au alăturat Universității Uniunii Peruane, Asociației Oamenilor de Afaceri Adventiști (ASI) și Nuevo Tiempo Peru, transmițând mesaje privind prevenirea și tratarea bolii în zona Huayco din orașul Tarapoto.

„Pentru mine, Misión Caleb este sinonimă cu slujirea. Am venit cu dorința de a ajuta și de a sluji. Asta înseamnă să fii un Caleb”, a declarat Joaquin Ralazabal, un voluntar adventist.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print