Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

INFORMARE despre situația pastorului ROMICĂ SÎRBU

INFORMARE despre situația pastorului ROMICĂ SÎRBU

În atenția credincioșilor adventiști de ziua a șaptea

Vă comunicăm că pastorul Romică Sîrbu a demisionat din funcția de director al departamentelor Educație, Capelanie și Spiritul Profeției din cadrul Uniunii de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

Motivul demisiei este desfacerea legală a căsătoriei pe cale amiabilă, acțiune începută azi, 2 mai 2022. Precizăm că inițiativa nu îi aparține fratelui Romică Sîrbu, iar motivele invocate de ambele părți sunt de natură personală și nu implică infidelitate conjugală. Vă informăm că, în consecință, fratele Romică Sîrbu își pierde atribuțiile pastorale, și după încheierea perioadei de preaviz, va înceta raporturile de muncă cu Biserica.

Înțelegem situația prezentă ca fiind neașteptată și deosebit de dureroasă. În sensul acesta, ne exprimăm mâhnirea că nu putem schimba deciziile și cursul evenimentelor din familia Sîrbu. În același timp, pentru clarificarea lucrurilor, subliniem incompatibilitatea dintre activitățile pastorale de orice fel și destrămarea familiei, prin încălcarea jurământului făcut înaintea lui Dumnezeu și a oamenilor.

Prin urmare, acordăm asistență spirituală tuturor membrilor adventiști aflați în situații de familie delicate, pentru a respecta principiile și valorile Bibliei. Pe această cale, Comitetul Uniunii de Conferințe vă adresează o invitație de rugăciune pentru membrii familiei aflate în impas și, de asemenea, pentru apărarea instituției edenice a căsătoriei, tot mai des atacată.

Vom reveni curând cu informații despre activitatea și conducerea departamentelor menționate. „Însuși Domnul păcii să vă dea pace întotdeauna și în orice fel” (2 Tesaloniceni 3:16, NTR).

Comitetul Uniunii de Conferințe,

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România

București, 2 mai 2022

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print