Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Rugăciune pentru Ucraina

Rugăciune pentru Ucraina

Dimineața de 24 februarie 2022 a adus o confirmare tristă a situației tensionate din Ucraina. Rusia a efectuat un atac armat pe care puțini îl anticipau în secolul al XXI-lea, într-o perioadă în care societatea se dorește a fi una modernă și democratică.

Imaginea câtorva ucraineni adunați în piața principală din Harkov, care stau în genunchi și se roagă, demonstrează foarte bine care ar trebui să fie reacția noastră în astfel de situații.

În acest context, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Romania vă invită la post și rugăciune în Sabatele din 26 februarie și 5 martie.

Scenele crude ale războiului arată cât de nesigură este viața pe acest pământ. Suntem alături de poporul din Ucraina și ne rugăm pentru suferințele oamenilor care vor fi nevoiți să treacă prin momentele nemiloase ale unui război.

Astăzi, într-o ședință națională cu președinții din cele șase unități teritorial-administrative, am căutat soluții pentru a oferi adăpost refugiaților adventiști din Ucraina. Centralizăm datele și spațiile de cazare ce pot funcționa ca centre de tranzit. Prin Departamentul de Grupuri Etnice precizăm modalitatea în care credincioșii pot manifesta spiritul de ospitalitate și generozitate creștină.

Ne plecăm în rugăciune pentru ca Dumnezeu să conducă lucrurile după cum este mai bine pentru prezent și viitor.

„Urmăriţi ce este bine înaintea tuturor oamenilor […] trăiţi în pace cu toţi oamenii […]
nu vă răzbunaţi singuri, ci lăsaţi să se răzbune mânia lui Dumnezeu.” Romani 12:17-19

Comitetul Uniunii de Conferințe
Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România
24 februarie 2022

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print