Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mesaj săptămânal al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România (nr. 4)

Mesaj săptămânal al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România (nr. 4)

Miercuri, 1 aprilie, s-au încheiat primele trei săptămâni de pandemie, dar nu știm cât de departe suntem de finalul ei. Ce ne aduce speranță este gândul că „bunătățile Domnului nu s-au sfârșit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineață” (Plângerile lui Ieremia 3:22,23).

Coronavirusul a atins primele familii adventiste din România și vă invităm să fim uniți în rugăciune, atât pentru familiile îndoliate, cât și pentru credincioșii care se recuperează. De asemenea, este mare nevoie să mijlocim în rugăciune pentru personalul medical de pretutindeni, ca să poată face față provocărilor în tratarea pacienților. Într-un mod cu totul special, cadrele medicale adventiste au nevoie să fie sprijinite zi de zi în rugăciune. Le transmitem aici un gând biblic, ca o făgăduință scumpă, pe care o cerem împlinită în viața lor: „Domnul este Păzitorul tău, Domnul este umbra ta pe mâna ta cea dreaptă” (Psalmii 121:5).

Apelul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea este să manifestăm grijă pentru semeni într-o perioadă de frământări. Să ne implicăm în ajutorarea celor din jur fără a ne pune viața în pericol și respectând legile în vigoare.

În toată această perioadă, mulți angajați ai Bisericii, în special pastori, se mobilizează în acțiuni de voluntariat. Biserica Adventistă din România, prin cele șase unități administrativ-regionale ale sale, a alocat fonduri pentru spitale și medici. În mai multe orașe, am achiziționat aparatură medicală și echipamente de importanță vitală, pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale din spitale și al bolnavilor. Se întreprind demersuri pentru a face donații asemănătoare în alte localități din România unde sunt tratați pacienți de Covid-19.

Biserica a pus la dispoziția autorităților un număr de 250 de paturi pentru nevoi urgente de carantină, așteptând ca, la momentul potrivit, autoritățile în măsură să analizeze spațiile și să decidă în consecință.

Este necesar ca prevederile din Ordonanța militară nr. 4, cu referire la circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, și completările din Ordonanța militară nr. 5  despre măsurile de carantină și izolare, precum și  măsurile de carantină din municipiul Suceava și zona limitrofă, conform Ordonanței militare nr. 6, să fie respectate. Gândul nostru se îndreaptă către comunitățile adventiste din Suceava și împrejurimi cu dorința ca Dumnezeu să le ocrotească.

Îi rugăm pe credincioșii adventiști să nu răspândească mesaje false, de tip alarmist sau cu un conținut îndoielnic. Să fim atenți ca, prin influența noastră, să nu producem confuzie și să nu contribuim la difuzarea mesajelor de tip speculativ. Chiar și Biserica Adventistă a fost victimă a dezinformării, dar situația a fost clarificată prin Departamentul de Comunicare.

În condițiile actuale, de la data de 6 aprilie 2020, Centrul Media Adventist va oferi publicului o nouă grilă de programe. Vineri seara, emisiunea „Jurnal de credință” va fi difuzată între orele 20:00-22:00. În Sabat, va continua „Ediția specială” în intervalul orar 10:00-12:00, cu studiul biblic și mesaj spiritual, iar seara, de la ora 20, se va difuza emisiunea care era în grila veche în fiecare zi de joi („Ediție Specială”). Duminica, în intervalul 20:00-22:00, va fi emisiunea „Tinerețea e o artă”, iar de luni până joi, emisiunea „În obiectiv” se va difuza în intervalul 19:00-21:00.

În fața următoarelor etape ale pandemiei, ne încredem în ocrotirea lui Dumnezeu și ne găsim echilibrul emoțional în comunicarea cu El, pentru că „Domnul este bun cu cine nădăjduiește în El, cu sufletul care-L caută. Bine este să aștepți în tăcere ajutorul Domnului” (Plângerile lui Ieremia 3:25,26).

Comitetul executiv al Uniunii de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România

București, 2 aprilie 2020

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print