Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Drept la replică pentru materialele publicate în presă

Drept la replică pentru materialele publicate în presă

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea își manifestă dezacordul cu privire la informațiile difuzate de anumite canale media, printre care Antena 1, Mediafax și Adevărul, astăzi, 31 martie 2020, cu privire la prezența unui grup de credincioși la o rugăciune în stradă, întâlnire sancționată de polițiști.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România precizează în mod clar că persoanele menționate atât în știrea scrisă, cât și în reportajul video nu sunt credincioși adventiști, nu aparțin Bisericii Adventiste și nu sunt cunoscuți ca frecventând Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea. De altfel, în localitatea Fântânele din județul Dâmbovița, nu există nicio comunitate religioasă adventistă.

Mesajele publice emise de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România, prezente pe site-ul adventist.ro, stau drept dovadă cu privire la măsurile pe care le-am luat de la începutul crizei provocate de Covid-19. Credincioșii adventiști au respectat și vor respecta măsurile instituite de autorități.

Datele de contact ale Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea sunt publice și prezente pe site-urile oficiale, acestea fiind disponibile oricărei persoane care dorește să verifice informații cu privire la credincioșii sau convingerile Bisericii, evitând astfel transmiterea de date eronate, dar care ating grav imaginea unor instituții sau persoane.

Deoarece nu a fost contactat niciun reprezentant al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea de la nivel regional sau național, pentru a verifica informația sau pentru a obține punctul de vedere oficial, solicităm retragerea și corectarea imediată a acestor informații preluate pe toate canalele media, precum și un drept la replică, astfel încât cititorii și telespectatorii să fie corect informați.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea își rezervă dreptul de a apela la toate soluțiile legale pentru a-și apăra imaginea.

Apreciem reacția canalelor media care au revenit în scurt timp prin retragerea sau editarea materialelor publicate inițial.

Directorul Departamentului de Comunicare al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România,
Dragoș Mușat
Telefon: 0740 116 186,
e-mail: comunicare@adventist.ro
31 martie 2020

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print