Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Biroul de protecție civilă al unui oraș italian a primit numele unui pastor adventist

Regretatul Vincenzo Mazza este cunoscut pentru devotamentul său în ajutarea oamenilor.

Biroul de protecție civilă al unui oraș italian a primit numele unui pastor adventist

Regretatul Vincenzo Mazza este cunoscut pentru devotamentul său în ajutarea oamenilor.

Pe 19 august 2023, oficiali guvernamentali, lideri locali adventiști de ziua a șaptea și alți invitați speciali au asistat la o ceremonie în sala de consiliu din Assoro, Sicilia, Italia. Reprezentanți ai orașului de 5.000 de locuitori, inclusiv primarul Antonio Licciardo, au dat Biroului local de protecție civilă numele regretatului Vincenzo Mazza. Mazza a fost un pastor adventist care a slujit și în calitate de președinte al Uniunii Adventiste italiene în perioada 1995-2000, stingându-se din viață cu câteva luni în urmă.

În timpul ceremoniei, unul dintre fiii lui Mazza, Andreas, care este asistentul directorului Departamentului Comunicare din cadrul Diviziei Inter-Europene a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, a subliniat devotamentul neobosit al tatălui său față de ceilalți. „În ajutarea altora, în special a celor neputincioși, pastorul Mazza a văzut însăși esența creștinismului, conform exemplului dat de Isus Hristos”, a declarat Andreas Mazza.

În 1997, prin intermediul Bisericii Adventiste și al unei organizații care l-a ajutat să obțină fonduri speciale, Mazza, care s-a născut în Sicilia, a donat o ambulanță Biroului de protecție civilă care avea să-l onoreze mai târziu.

Reprezentanți ai autorităților locale și ai Bisericii Adventiste și-au amintit de devotamentul lui Mazza față de misiunea sa și de voluntariat. Printre aceștia s-au numărat Marco Ragusa, președintele Biroului de protecție civilă din Assoro, primarul Antonio Licciardo și Vincenzo Castro, pastor adventist local.
Castro, prietenul lui Mazza „devenit frate”, a subliniat marea dragoste pe care regretatul său prieten o nutrea pentru pământul și țara sa. Mazza a vizitat Assoro pentru ultima oară în noiembrie 2022.

Pastorul adventist a subliniat, de asemenea, devotamentul Bisericii Adventiste față de oamenii din Assoro, în special față de cei neajutorați și suferinzi, sprijinind mai ales programele și inițiativele Biroului local de protecție civilă. La finalul discursului său, Castro a anunțat o donație financiară pentru biroul local, afirmând că fondurile au fost strânse de comunitatea adventistă locală.

Ceremonia specială din 19 august a inclus și muzică interpretată de nora lui Mazza, Irida Dragoti.

Cântăreață de operă la Teatrul de Operă din Roma, Dragoti a interpretat două dintre piesele preferate ale răposatul ei socru, a împărtășit familia în timpul ceremoniei. Mazza însuși îi sugerase să includă aceste două cântece – „The Lord’s Prayer” și „Holy City” – în repertoriul ei.

În timpul discursului de încheiere și în numele comunității, reprezentanții autorităților locale au transmis cuvinte de apreciere pentru Biserica Adventistă. Presa regională s-a făcut ecoul acestor remarci și a prezentat ceremonia în ziarul La Sicilia.

„Pastorul Mazza ne-a lăsat moștenire dragostea și devotamentul față de ceilalți”, a comentat ziarul. Este un exemplu „care va continua să inspire generațiile viitoare”, se arată în articol.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print