Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Biserica Adventistă din Columbia deschide un restaurant vegan în Bogota

Liderii Bisericii Adventiste speră că restaurantul va deveni în curând un centru de influență în oraș.

Biserica Adventistă din Columbia deschide un restaurant vegan în Bogota

Liderii Bisericii Adventiste speră că restaurantul va deveni în curând un centru de influență în oraș.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Columbia a inaugurat recent un restaurant recent renovat în capitala Bogota. Pe 5 septembrie, zeci de lideri și credincioși adventiști au vizitat restaurantul și au degustat mâncărurile sănătoase.

Accentul pus de restaurantul Green Food asupra mâncărurilor vegane și gustărilor sănătoase face parte din strategia Conferinței Magdalena Superioară de a promova un stil de viață sănătos într-o ambianță spirituală, au declarat liderii Bisericii.

„Inaugurarea restaurantului este efectul angajamentului neîntrerupt al Bisericii Adventiste de aici de a promova starea de bine și mâncatul conștient”, a declarat Roberto Carvajal, directorul de proiect din cadrul Conferinței Magdalena Superioară a Bisericii Adventiste.

Biserica a deschis restaurantul vegetarian în urmă cu 26 de ani în același loc, dar după ce a studiat, s-a reorientat și a restructurat, liderii conferinței au decis să investească în a-l extinde, renova și transforma într-un restaurant vegan cu oferte fără gluten, fără lactoză și fără zahăr.

„Pentru noi, în calitate de conferință, este foarte important să dezvoltăm acest proiect, deoarece dorim ca în cele din urmă să îl transformăm într-un centru de influență unde toți credincioșii adventiști din Bogota să își poată aduce prietenii”, a declarat Fredy Martínez, președintele Conferinței Magdalena Superioară.

„[Vrem] să învețe despre un stil de viață sănătos, să mănânce alimente sănătoase și să învețe mai multe despre dragostea lui Dumnezeu.” Liderii visează să extindă spațiul pentru a include și un centru de stil de viață sănătos, a declarat el.

Abner De Los Santos, vicepreședinte al Conferinței Generale, și Roberto Herrera, trezorier al Diviziei Inter-Americane, au participat la ceremonia inaugurală și au felicitat conducerea Bisericii pentru impactul vizionar asupra stilului de viață sănătos care va aduce schimbări în viața orașului.

Restaurantul este administrat de soții Marta Zabala și Javier Villamarín, ambii bucătari specializați pe bucătăria vegană.

„Ne dorim ca toți cei care ne vizitează restaurantul să învețe care este dieta adecvată, deoarece uneori nu este vorba despre cantitate, ci despre calitatea alimentelor”, a declarat Zabala. Ea a ajutat la restructurarea meniului și la încorporarea unor arome diverse și nutritive în timpul celor patru luni de reconstrucție și reamenajare a restaurantului. „Clienții trebuie să poată găsi zilnic opțiuni diferite. În general, nu repetăm meniul”, a adăugat Zabala.

Green Food oferă un meniu de tip bufet, un meniu à la carte, specialități zilnice și mâncăruri de tip fast-food precum pizza, hamburgeri și deserturi, a precizat Villamarín. „Dumnezeu ne va ajuta să-i încurajăm pe alții să mănânce mai bine”, a declarat el. Restaurantul este proiectat să aibă mai multe spații pentru a promova timpul petrecut în familie și îmbogățirea spirituală, au spus liderii.

Villamarín a împărtășit perspectiva lui despre gastronomie și despre misiunea din spatele restaurantului. „Adevărul este că îmi place să fac de toate”, a spus el. „Unii spun că suntem un cuplu ideal, așa că suntem mereu împreună, eu o ajut mereu, adaug arome, creez feluri de mâncare, inovez.”

Pe lângă faptul că se concentrează asupra excelenței culinare, amândoi văd acest proiect ca pe o oportunitate cu caracter misionar. „Îmi place foarte mult caracterul misionar. Suntem foarte uniți în acest sens. Ne place să le împărtășim altora”, a adăugat Villamarín.

În cele câteva zile de când restaurantul este deschis, clienții au vorbit despre cât de mult le place mâncarea, a spus Martínez. „Oamenii spun că este cel mai bun restaurant vegan din Bogota, iar noi suntem foarte mândri de investiția făcută în el și suntem încântați de mesajul pe care îl transmite în ceea ce privește misiunea pe care trebuie să o îndeplinim în calitate de Biserică.”

Restaurantul este singurul administrat de Biserică în Bogota. Visul este de a avea prezent un capelan cu normă întreagă, pe măsură ce liderii Bisericii progresează în a influența viețile a mii de oameni în lunile și anii următori.

„Renașterea acestui restaurant adventist reprezintă un angajament reînnoit față de un stil de viață sănătos, ospitalitate și misiunea de a avea un impact pozitiv asupra comunității”, a declarat Carvajal.

„Dorim să continuăm să fim un centru de influență și un spațiu în care putem împărtăși zilnic valorile iubirii, sănătății și bunăstării.”

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print