Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Personalul Diviziei Sud-Americane în cea mai mare mahala din Brazilia

În parteneriat cu ADRA Brazilia, el a ajuns în cartierul Sol Nascente.

Personalul Diviziei Sud-Americane în cea mai mare mahala din Brazilia

În parteneriat cu ADRA Brazilia, el a ajuns în cartierul Sol Nascente.

Personalul care slujește la sediul Diviziei Sud-Americane (SAD) a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Brasilia, Brazilia, a participat duminică, 17 septembrie, la proiectul Amor que Move [Dragostea în mișcare].

Inițiativa s-a desfășurat în parteneriat cu Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA) din Brazilia, în comunitatea Sol Nascente, situată la 35 de kilometri de capitala țării.

Cu peste 33.000 de locuințe improvizate, Sol Nascente a devenit recent cea mai mare mahala din Brazilia, conform datelor publicate de autoritățile guvernamentale la începutul acestui an. Potrivit statisticilor, Sol Nascente a depășit Rocinha, din Rio de Janeiro, care obișnuia să fie cea mai mare favelă sau mahala.

Când personalul ADRA International, brațul umanitar al Bisericii Adventiste, a aflat despre această situație, a decis să acționeze. Ceea ce a început cu o idee simplă a devenit un proiect de amploare de care au beneficiat 140 de persoane prin diverse servicii și alte 259 prin primirea de bonuri de masă.

Directorul ADRA Brazilia, Fábio Salles, a subliniat importanța etapei de planificare a inițiativei. „Colegii noștri din birou [și familiile lor] au urmărit fiecare etapă a activității, de la vizita inițială la fața locului, cartografierea nevoilor, organizarea desfășurării serviciilor oferite, logistica, procesul de selectare a beneficiarilor și cursul de formare pe care fiecare voluntar a trebuit să îl urmeze”, a declarat Salles.

„[Voluntarii SAD] au putut să aprecieze și chiar să experimenteze modul în care lucrează ADRA.”

Dragostea în mișcare

Numele proiectului s-a născut din dorința angajaților SAD de a pune dragostea în acțiune, de a ieși din birou și de a se alătura comunității adventiste locale pentru a sluji persoanele în nevoie.

Pentru Luís Mário Pinto, vicepreședinte SAD, există un motiv suplimentar. „Acest tip de proiect sensibilizează și, într-o oarecare măsură, revitalizează dorința de a sluji urmând pașii lui Isus. Este dragoste în mișcare”, a declarat Pinto. „Sperăm ca și alte regiuni ale Bisericii să urmeze curând exemplul și să se alăture reprezentanților ADRA locali pentru o colaborare.”

Primul proiect Amor que Move a mobilizat peste 100 de voluntari care nu numai că și-au donat timpul, ci și resursele. Contribuțiile lor generoase le-au permis să ofere diverse servicii, inclusiv controale medicale, asistență psihologică, consiliere juridică și haine și tunsori gratuite. Voluntarii au distribuit, de asemenea, printre locuitori bonuri de masă în valoare de 220 de reali brazilieni (aproximativ 200 de lei), 100 de seturi de rechizite școlare, 100 de jucării și 300 de mese de prânz.

Un parteneriat transformator

Pentru Mara Ramos, care lucrează la sediul SAD de trei ani, participarea la o inițiativă ADRA a fost o experiență de învățare. „Am învățat despre proces, în principal în timpul instruirii voluntarilor”, a declarat Ramos. „Ne-am îndeplinit sarcinile cu zâmbetul pe buze.”

Pentru Luana Silva, mamă a șapte copii și una dintre beneficiarele acțiunii de distribuire a cupoanelor de alimente, momentul în care a primit ajutorul a fost perfect. „Ne va ajuta să ajungem până la sfârșitul lunii”, a declarat Silva. „Îi mulțumesc fiecărui donator în parte și sper ca Dumnezeu să îl binecuvânteze. Și vă rog să reveniți. Avem nevoie de voi.”

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print