Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

În Peru, 10.000 de tineri se pregătesc pentru a fi misionari

Tabăra „Dincolo de munte” atrage mii de tineri pentru a se pregăti de slujire.

În Peru, 10.000 de tineri se pregătesc pentru a fi misionari

Tabăra „Dincolo de munte” atrage mii de tineri pentru a se pregăti de slujire.

Mii de tineri adventiști de ziua a șaptea au participat între 30 august și 3 septembrie la tabăra de tineret „Dincolo de munte” în parcul San Pedro de Ancón din Lima, Peru. Evenimentul a fost organizat de Departamentul Tineret al Uniunii de Misiuni Peru de Sud a Bisericii Adventiste.

S-a urmărit pregătirea a mii de tineri pentru a fi misionari oriunde îi cheamă Dumnezeu: în orașul lor, în țara lor sau în străinătate. Au participat peste 10.000 de tineri din sudul țării.

Ei au participat la un program de instruire pentru evanghelizare prin seminare, programe adventiste de voluntariat la nivel național și internațional și prezentarea ghidului de studiu biblic „Cele 28 de bijuterii ale tinerilor adventiști”, au precizat organizatorii.

Zilele de tabără au inclus și concerte live susținute de mai multe grupuri muzicale, printre care Zimrah (din Argentina), Dulce Alabanza (din Columbia) și mai mulți interpreți peruani. Scenetele au evidențiat și transmis mesaje biblice.

Seara, vorbitorul principal a fost evanghelistul Nuevo Tiempo Joel Flores. Directorul Departamentului Tineret al Uniunii de Misiuni Brazilia de Nord, Sósthenes Andrade, și Eduardo Lucas, pastor și misionar în India, au condus unele dintre seminarele oferite.

Ceremonii pline de semnificație

În timpul taberei, liderii regionali ai Bisericii au participat la lansarea inițiativei Missión Caleb 2024.

Programul înscrie tineri adventiști din opt țări din America de Sud, instruindu-i și invitându-i să își petreacă o parte din vacanța de vară sau de iarnă slujind într-un loc cu nevoi presante. „În timpul ceremoniei, mii de tineri din sudul Peru s-au arătat foarte entuziasmați de perspectivă”, au declarat organizatorii.

În același timp, 190 de pastori, administratori ai Bisericii și tineri adulți au fost investiți în calitate de lideri ai programului de tineret în cadrul unei ceremonii cu tema „Mântuire și slujire”. De asemenea, 176 de tineri s-au înscris în cadrul Serviciului voluntar adventist al Diviziei Sud-Americane, iar alți 192 s-au înscris în programul „Un an în misiune”, au raportat liderii regionali ai Bisericii. Potrivit acestora, alte sute de persoane s-au înscris la alte câteva inițiative de evanghelizare și misiune în Peru și în afara lui.

Ziua cea mai emoționantă a fost încununată de o ceremonie de botez, în cadrul căreia 304 persoane au decis să își mărturisească credința în mod public. Noii credincioși adventiști au fost întâmpinați cu mare bucurie, au raportat liderii Uniunii de Misiuni Peru de Sud. „Dorim să continuăm să conducem mii de credincioși tineri și adulți în rugăciune și acțiune misionară”, au spus liderii. „Scopul nostru este să continuăm să împărtășim Evanghelia, lucrând mereu împreună și în relație unii cu alții.”

Sursa: Adventist Review și Uniunea Adventistă

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print