Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Panoul publicitar al Nuevo Tiempo contribuie la refacerea căsniciei

Evert și Esther au fost impresionați de mesajul de speranță într-un moment în care căsnicia lor părea să se destrame.

Panoul publicitar al Nuevo Tiempo contribuie la refacerea căsniciei

Evert și Esther au fost impresionați de mesajul de speranță într-un moment în care căsnicia lor părea să se destrame.

Cât de mult își dorea să schimbe situația! Cât de mult își dorea ca totul să fie doar un vis! Cu toate acestea, cruda realitate îi arăta contrariul. Evert Rimarachín se lupta cu problemele financiare care amenințau să-i destrame căsnicia. „Afacerea era în faliment, iar datoriile erau foarte mari. Nu mai puteam suporta și decisesem să ne despărțim”, a declarat Esther Huarcaya, soția lui Evert.

Din nou cu moralul ridicat, Evert s-a urcat în mașină și a pornit la drum în căutarea unui loc de muncă.

Ochii lui citeau fiecare semn, iar un panou imens pe autostrada Panamericana Norte, în Lima, Peru, l-a oprit: „Radio Nuevo Tiempo, postul de radio care aduce pace și speranță 103.3FM”. Pacea și speranța erau ceea ce căuta cu adevărat Evert – dincolo de un loc de muncă.

Fără să stea prea mult pe gânduri, Evert a căutat 103.3 FM și a început să asculte un mesaj al pastorului Alejandro Bullón. Inima lui a început să se simtă mai ușurată și a simțit nevoia de a urma direcția lui Dumnezeu în viața lui.

Soția lui Evert era într-o călătorie de câteva zile, iar când s-a întors, nu se aștepta la o asemenea reuniune.

„Soțul meu nu mai era în faza de negare. Mi-a mărturisit că, în toate acele zile, ascultase Radio Nuevo Tiempo și învățase multe”, a spus Esther. Văzând această schimbare cât se poate de reală, a început și ea să asculte radioul. În fiecare meditație a pastorului Bullón, a pastorului Joel Flores și în studiul biblic cu pastorul Joel Acuña, cei doi au descoperit că Dumnezeu nu îi abandonase. Atmosfera tensionată din familie a început să dispară, iar certurile s-au rărit și ele.

„Nu mai putem continua să trăim așa. Trebuie să căutăm o biserică adventistă”, a propus Esther și au căutat o adresă pe Google Maps. În Sabat au intrat împreună în biserica adventistă, unde au fost primiți cu amabilitate.

Acolo, Evert și Esther au studiat mai mult Biblia, cu decizia de a continua să învețe despre Hristos și de a-și reface căsnicia. La finalul studiilor, au cerut să fie botezați. Au planificat apoi ceremonia de botez la sfârșitul lunii septembrie, dar aceasta a fost întreruptă de o altă veste care a încercat să le stingă bucuria.

Cu toate acestea, strălucirea din ochii lor a revenit atunci când pastorul Julio Conde, pastorul bisericii lor, i-a informat că vor fi botezați în Brazilia, la sediul Nuevo Tiempo din America de Sud.

Astfel, valizele care, cu câteva luni în urmă, însemnau că Evert și Esther se pregăteau să trăiască separat, erau acum pregătite pentru călătoria de refacere a vieții lor. Printre lacrimi de victorie și recunoștință, au fost botezați în timpul săptămânii speciale „Vino la Mine”, prezentată de pastorul Jorge Rampogna, directorul Departamentului Comunicare al Diviziei Sud-Americane a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, care, emoționat de această poveste, a felicitat cuplul.

„Dumnezeu este atât de bun cu noi, iar eu îi sunt foarte recunoscătoare. Îți mulțumesc, Doamne”, a încheiat Esther, îmbrățișată de soțul ei. Nuevo Tiempo continuă să aducă tot mai mulți oameni la Hristos.

Sursa: Adventist News Network și Uniunea Adventistă

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print