Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

GAiN Europa / Centrul Media Adventist din România a fost premiat pentru activitatea desfăşurată

Muntenegru a găzduit anul acesta o noua ediție Global Adventist Internet Network Europa.

GAiN Europa / Centrul Media Adventist din România a fost premiat pentru activitatea desfăşurată

Muntenegru a găzduit anul acesta o noua ediție Global Adventist Internet Network Europa.

Într-o țară cu o populație de doar 600.000 de locuitori, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea numără aproximativ 250 de membri.

În perioada 19-22 octombrie, mica localitate turistică Budva, a găzduit delegați adventiști veniți din 41 de ţări. Pentru prima dată de când au loc întâlnirile GAIN, evenimentul a fost realizat pe trei domenii: Comunicare, Media și Lucrare Personală.

Profesioniști și lideri adventiști s-au reunit pentru a împărtăși perspective, a învăța unii de la alții și a dezvolta abilități noi într-un context multicultural și inspirant.

Evenimentul a oferit un moment important pentru activitatea media din România, Radio Vocea Speranței și Speranța TV fiind premiate pentru activitatea depusă în cei 30 de ani, respectiv 16 ani de emisie neîntreruptă.

Cătălin Bărbulescu, directorul general al Centrului Media Adventist, a declarat ca „acest premiu reprezintă o recunoaştere internaţională a muncii pe care echipa CMA o depune. Mai mult decât o onoare, privim premiul ca pe o responsabilitate în a continua să producem emisiuni de calitate, relevante pentru publicul larg. Prin acestea urmărim să atingem cât mai mulţi oameni, să stârnim interesul lor cu privire la Dumnezeu şi să-i apropiem de Biserică. Pentru toţi anii în care Speranţa TV şi Radio Vocea Speranţei au crescut şi s-au dezvoltat se cuvine să Îi mulţumim lui Dumnezeu, Cel care a fost alături de noi şi credem că va continua să ne însoţească şi pe viitor.”

Mesaje de felicitare şi încurajare au fost transmise şi de alţi lideri adventişti, angrenaţi în activitatea media:

Guillermo E. Biaggi, vicepreședintele Bisericii Adventiste la nivel mondial:

„Vă mulțumim foarte mult pentru lucrarea voastră extraordinară de la Centrul Media Advenist din România! Felicitări pentru premiu! În acest context, vrem ca toți cei implicați în acest proiect, fiecare membru al bisericii să aibă o persoană pe care s-o prezinte în ceruri și să spună: «Doamne, Îți mulțumesc pentru scopul și planurile Tale pentru viața mea.»”

Williams Costa, director Departament Comunicare, Conferința Generală

„Sper că de fiecare dată oamenii să-L laude pe Dumnezeu.
Să-I aducă mulțumiri lui Dumnezeu deoarece totul vine de la El, toată inspirația, toate rezultatele, toate resursele. Slavă lui Dumnezeu pentru această activitate!”

Sam Neves, director asociat Departament Comunicare, Conferința Generală:

„Speranța TV este o rază uimitoare de adevăr în România.
A fost extraordinar să văd statisticile obţinute de emisiunile şi materialele realizate.
Sunt profesioniști care simt ceva. Prin meseria lor, prin arta lor, îi ajută pe telespectatori, pe radioascultători să simtă că există speranță în lume. Așa cum o spune și numele, Speranța TV și-a îndeplinit misiunea. Nu m-a surprins că a fost premiată. Dacă mă întrebați pe mine, ar trebui premiată mai mult.”

Proiecte prezentate de delegaţia română

În cadrul prezentărilor făcute de delegaţia României, s-a aflat şi proiectul jurnalului de ştiri al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din România realizat de Speranţa TV, dar şi cartea Uncertainty (Sfârşitul incertitudinii), prezentată de către redactorul-şef al revistei Semnele Timpului, pastorul Norel Iacob, în calitate de editor. Cartea reprezintă o colecție de articole ale reporterilor ocazionali care au întâlnit fericirea în locuri neașteptate și au decis să scrie sincer despre experiențele lor.

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print