Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Știri din viața bisericii – 22 decembrie 2023

Colaj de știri din viața bisericii

Știri din viața bisericii – 22 decembrie 2023

Colaj de știri din viața bisericii

Sesiune de rugăciune pentru Israel și poporul israelian
Un eveniment special a avut loc recent cu ocazia vizitei oficiale în România a domnului Moshe Arbel, ministrul Afacerilor Interne al Statului Israel, și a familiilor israeliene, ai căror membri de familie, cu dublă cetățenie română și israeliană, sunt ținuți ostatici în Gaza. La inițiativa domnului Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru Politică Externă a Senatului, a avut loc o sesiune de rugăciune pentru eliberarea tuturor ostaticilor și pentru pace.

„Diplomă de merit” pentru Asociația Conștiință și Libertate
Ministerul Sănătății a oferit o „Diplomă de merit” Asociației Conștiință și Libertate, organizație aflată sub patronatul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Distincția a fost acordată pentru sprijinul oferit pacienților și instituțiilor medicale publice din România prin programul „Din grijă pentru tine”. Recunoașterea activității misionare a avut loc în cadrul unei Gale de excepție organizate de Ministerul Sănătății. Și asta pentru a premia factorii decizionali și personalitățile implicate în derularea Planului Național de Redresare și Reziliență în România, modernizarea și construirea spitalelor. În cadrul aceluiași eveniment au fost premiați mai mulți manageri de spitale, secretari de stat, jurnaliști sau ONG-uri. Cu această ocazie, gândurile noastre pline de recunoștință se îndreaptă către toți cei implicați în cadrul campaniei „Din grijă pentru tine”, cadre medicale și voluntari, pentru sprijinul acordat semenilor lor. Recunoașterea venită din partea Ministerului Sănătății ne onorează, însă, în același timp, ne motivează și ne obligă să mergem mai departe, ghidați fiind de cuvintele Mântuitorului: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori ați făcut aceste lucruri unuia din acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie Mi le-ați făcut.”

Întâlnirea Departamentului Comunicare la Chișinău
Biserica Adventistă Adelaida din Chișinău a găzduit pe data de 10 decembrie întâlnirea liderilor Departamentului Comunicare din cadrul bisericilor locale. Vorbitorii și invitații au fost: Pavel Liberanschi, directorul Departamentului Comunicare și Media din cadrul Diviziei Euro-Asia, şi Marian Maximciuc, coordonatorul proiectelor de servicii digitale din cadrul Diviziei Euro-Asia a Bisericii Adventiste. De asemenea, a fost invitat și Dragoș Mușat, director Departamentul de Comunicare / Relații Oficiale și Libertate Religioasă din cadrul Uniunii Române care a venit la întâlnire împreună cu echipa sa.

Festivalul de iarnă „Călătorie la iesle”
Suntem în sezonul sărbătorilor de iarnă, iar Sabatul trecut membrii bisericii Băneasa din Capitală au organizat Festivalul „Călătorie la iesle”, care L-a pus în centru pe Mântuitorul nostru, Iisus Hristos. Participanții au putut observa, în călătoria lor la iesle, drumul primelor momente menționate de Iisus în Scriptură și s-au putut bucura, de asemenea, și de muzica live și bucatele alese.

„Steaua de la Răsărit” a ajuns la Micălaca
Sub genericul „Pe urmele Stelei din Răsărit”, filiala Arad a Asociației „Ridică-te și umblă!” și-a dat întâlnire, pentru prima dată, la o biserică adventistă din Arad, la Micălaca. Peste 45 de beneficiari au cântat frumos și frățește: „O ce veste minunată!”. Poeziile au fost recitate cu un farmec deosebit, iar experiențele de viață, spuse de cei care fac parte din Asociația „Ridică-te şi umblă!”, au fost impresionante. Voluntarii au povestit evenimente cu gust din misiunea lor de a duce la destinație persoane aflate în scaunul rulant sau pe cele bolnave de cancer. Într-o ambianță spirituală, plăcută și solemnă, aceștia au parcurs drumul Stelei din Răsărit pentru a ajunge la staulul care ne-a condus la adevărata viață.

Concert „THE KING OF KINGS”
Peste 180 de muzicieni, copii și tineri au creat o atmosferă de vis și au „transformat” Sala Radio din Bucureşti într-o catedrală de armonie și lumină. Ce prezenți la Concertul de colinde intitulat „THE KING OF KINGS”, din 17 decembrie, s-au delectat cu piesele preferate, atât de mult așteptate la sfârșitul fiecărui an. Concertul a fost susținut de Corul reunite „The Royal Singers”, Corul de Copii „Sclipiri” și Orchestra Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești. Pe scenă au urcat soliști de excepție: violoncelistul Andrei Ioniță, soprana Diana Rad și tenorul Robert Bede. Alături de dirijorii Albert Mădălin Codreanu, Adrian Gheorghiță și pianistele Andreea Dobia și Larisa Scumpu Baciu, auditoriul a asistat la un eveniment artistic unic. Acest concert va fi transmis la Speranța TV duminică, 24 decembrie, de la ora 19:30, și în reluare luni, 25 decembrie, de la ora 08.00.

Concert de colinde, în premieră, în limba rromani
Un concert de colinde, în premieră, în limba rromani, intitulat – E SENTO RET, „E noapte sfântă”, a avut loc la Centrul Cultural „Mihai Eminescu” din Târgu Mureș. Concertul a fost susținut de corul național bărbătesc Speranța pentru Gabori, un grup format din aproximativ 60 de gabori din toată țara. Corul, acompaniat de câțiva instrumentiști și dirijat de profesorul Daniel Horîndau, a adus vestea cea bună a nașterii Mântuitorului. Aproximativ 300 de persoane, majoritatea gabori, dar și români, și maghiari, au fost prezente la acest concert organizat de Speranța pentru Gabori și Biserica Adventistă de Ziua A Șaptea – Departamentul Grupuri Etnice. Invitatul evenimentului a fost pastorul Balla Lorrand, care, prin mesajul pe care l-a oferit, L-a prezentat pe Pruncul născut în ieslea din Betleem, Cel pe care Îl putem numi „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Domn al păcii”.

Licurici premiați la un concurs județean
Corul Licuricilor din Slobozia a participat recent la Concursul Județean de Interpretare Vocal-Instrumentală ,,Steluțe de Crăciun”, ediția a XI-a . În cadrul concursului, licuricii au reușit să creeze o impresie bună, fiind premiați și asigurându-se prezența la încă două ediții în fazele următoare. Participarea la acest concurs a adus Bisericii Adventiste și programului de Licurici, apreciere și vizibilitate.

Cântecele corului ,,Flori și stele’’ au ajuns în Bucovina
Călătoria corului „Flori și stele’’ de 37 de ani, a continuat și în Sabatul din 9 decembrie, în Bucovina. Odată ajunși la centrul ,,La Brazi’’, copiii au avut parte de o primire călduroasă și s-au bucurat de un timp frumos. Corul a reușit să filmeze 2 videoclipuri care urmează să fie difuzate la Speranța TV și la Radio Vocea Speranței. În acest miniturneu, au susținut și 2 concerte la bisericile din Botuș și Măriței, jud. Suceava. La Biserica Adventistă din Măriței, copiii au susținut un concert caritabil, iar toate fondurile strânse au mers la o familie care, în urma unui incendiu, a rămas fără casă. Zilele pe care le-au petrecut împreună au fost pline de cântec, rugăciune, emoție și râsete. Călătoria corului ,,Flori și stele’’ nu se oprește aici, aceștia dorind ca mesajul transmis prin cântec să ajungă la inimile cât mai multor oameni.

Conferința GAiN 2023 pe continentul african
Două sute patruzeci de comunicatori adventiști de ziua a șaptea și administratori ai Bisericii s-au reunit în Johannesburg, Africa de Sud, pentru Conferința Global Adventist Internet Network (GAiN) 2023. La evenimentul care a avut loc între 6 și 9 decembrie au participat cei care slujesc în radio, televiziune, presa scrisă și digitală de pe continentul african pentru formare, relaționare, discuții și inspirație.

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print