Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Divizia Asia de Sud – Pacific inaugurează un centru de istorie adventistă

Noul centru va prezenta documente și artefacte din istoria adventistă.

Divizia Asia de Sud – Pacific inaugurează un centru de istorie adventistă

Noul centru va prezenta documente și artefacte din istoria adventistă.

Divizia Asia de Sud – Pacific a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea (SSD) a sărbătorit un moment istoric pe 7 noiembrie, când liderii Bisericii au inaugurat oficial centrul regional de istorie adventistă. Ceremonia a avut loc în timpul comitetului executiv de sfârșit de an al SSD, găzduit de Life Hope Center din Silang, Cavite, Filipine.

Ca o dovadă a angajamentului Bisericii Adventiste din regiune de a-și păstra și prezenta istoria și moștenirea bogată, Centrul Patrimoniului Adventist și-a deschis porțile ca spațiu dedicat documentelor și artefactelor din istoria adventistă, au raportat liderii Bisericii. „Este mărturia dezvoltării, contribuției și momentelor importante ale comunității adventiste din regiune”, au declarat ei.

Edgar Bryan Tolentino, director al Departamentului Spiritul Profetic și al Centrului de cercetare Ellen G. White din cadrul SSD, a subliniat importanța Centrului Patrimoniului Adventist. „Acesta nu este doar o colecție de artefacte; este o mărturie vie a călătoriei noastre în calitate de Biserică. El slujește ca sursă de inspirație pentru credincioșii noștri și ca o fereastră pentru ca alții să ne înțeleagă misiunea și valorile”, a spus Tolentino.

În timpul ceremoniei de inaugurare, secretarul adjunct al Conferinței Generale, Gerson Santos, a înălțat o rugăciune specială de dedicare. Santos a subliniat importanța păstrării moștenirii adventiste și a încurajat comunitatea adventistă să folosească centrul ca pe un instrument de informare și educație.

Centrul Patrimoniului Adventist prezintă istoria și călătoria Bisericii Adventiste din întreaga lume și din SSD, au explicat liderii. Printre punctele de atracție se numără prezentări video istorice ale cronologiei adventiste, fiind prezentată și pictura „Hristos pe calea îngustă”, realizată de Elfred Lee. Această călătorie vizuală include o narațiune a viziunii lui Ellen White, pionieră a Bisericii, și a profeției care face parte integrantă din identitatea Bisericii Adventiste din întreaga lume.

În cadrul centrului, Biblioteca SSD găzduiește o colecție diversă de literatură care susține persoanele în călătoria lor spirituală spre o înțelegere mai profundă a lui Hristos și a credinței adventiste, au declarat liderii. „Acum, când Centrul Patrimoniului Adventist își deschide porțile, sperăm că va deveni un far atât pentru comunitatea adventistă locală, cât și pentru publicul larg, încurajând un sentiment de mândrie și de conectare, dar și împărtășind în mod activ povestea atemporală a credinței, a slujirii și a implicării în comunitate”, au declarat ei.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print