Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Tinerii adventiști din Atena Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru dezvoltarea constantă

Cum a declanșat pandemia de COVID-19 dezvoltarea constantă a unei biserici de tineri.

Tinerii adventiști din Atena Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru dezvoltarea constantă

Cum a declanșat pandemia de COVID-19 dezvoltarea constantă a unei biserici de tineri.

Când pandemia de COVID-19 afecta sănătatea mintală a tinerilor din Grecia, liderii tinerilor adventiști de ziua a șaptea din Atena au fost prezenți online pentru a-i ajuta pe cei aflați în dificultate să rămână conectați.

„Ne-am dat seama că adevărata importanță a Centrului de tineret nu consta în clădire, ci în oamenii lui”, a declarat Miriam Bagni Siwale, secretară a bisericii locale, vorbind despre binecuvântările neașteptate ale restricțiilor impuse de pandemie. „Când lumea a fost din nou «liberă», am continuat să ne întâlnim: online, în case, în parc, oriunde am putut! Bucuria pe care am simțit-o când ne-am întors la centrul de tineret a fost imensă!”, a spus ea.

Datorită întâlnirilor sociale și activităților comunitare, și în special taberelor de vară Kalamos, grupul de tineri din Grecia nu numai că a rămas conectat, ci a și devenit mai puternic. „Tinerii adulți s-au oferit voluntari pentru a ajuta în taberele pentru copii și adolescenți și, sub conducerea pastorului Moses Siwale, au lucrat împreună pentru a se asigura că fiecare copil a simțit dragostea lui Isus”, a spus Siwale.

Rezultatele sunt palpabile: din cei 35 de participanți la tabără, cinci adolescenți s-au alăturat bisericii locale și se implică în mod regulat la viața bisericii, inclusiv în serviciile de închinare.

Pe măsură ce grupul de tineri a crescut, au început să participe la evenimente internaționale pentru a se conecta cu Biserica Adventistă globală. Douăzeci de tineri au participat la Congresul Tinerilor Adventiști (AYC) din Finlanda în 2022, iar unii au participat la GYC [O generație de tineri pentru Hristos], care a avut loc în Letonia în 2023. „La început, scopul nostru a fost să ne consolidăm comunitatea și să ne reconstruim relația unii cu alții și cu Dumnezeu, dar el continuă să crească pe măsură ce familia noastră se mărește”, a declarat Siwale.

În 2022, grupul de tineri a devenit o biserică cu 13 membri, iar până la sfârșitul acestui an, numărul lor va ajunge la 20. „În total, aproximativ 30 de tineri adulți se întâlnesc în fiecare sâmbătă. Îl lăudăm pe Dumnezeu și Îi cerem Duhul Său pentru a continua să creștem”, a spus Siwale.

Anul acesta marchează o etapă importantă pentru biserica tinerilor din Atena, care sărbătorește împlinirea unui an de la înființare.

„Suntem binecuvântați nu doar cu prezența familiei și a prietenilor, ci, mai presus de orice, cu prezența Duhului Sfânt. Călătoria noastră abia a început și, deși anticipăm provocările care ne așteaptă, rămânem fermi în convingerea exprimată în Romani 8:31: „Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine poate fi împotriva noastră?”, a afirmat Siwale.

Președintele Misiunii Grecești, Claudio Gulyas, a fost de acord: „Avem un angajament continuu de a întări tinerii din Grecia și este o binecuvântare să vedem cum grupul din Atena se dezvoltă într-o biserică organizată cu un obiectiv misionar clar”, a declarat Gulyas. „Planurile noastre presupun transformarea bisericii într-o rețea de grupuri de tineri din zona Atenei, pentru a le spori impactul în rândul semenilor lor. În plus, ne rugăm arzător pentru extinderea lucrării de slujire din campusuri, dat fiind numărul mare de tineri care frecventează diferite universități din zona Atenei”, a adăugat el.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print