Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mexic: O biserică cere să devină adventistă de ziua a șaptea

Noua biserică adventistă se află într-un sat din apropierea graniței cu Guatemala.

Mexic: O biserică cere să devină adventistă de ziua a șaptea

Noua biserică adventistă se află într-un sat din apropierea graniței cu Guatemala.

O biserică interconfesională din jungla din sudul Mexicului a devenit recent adventistă de ziua a șaptea datorită implicării unui pastor și a unui credincios care au vizitat în mod repetat localitatea izolată și au studiat Biblia cu localnicii.

Noua biserică este în satul Nueva Unión, o comunitate mică de aproximativ 500 de locuitori, aflată la câțiva metri de granița cu Guatemala. Nu este ușor să ajungi în Nueva Unión, drumul din orașul Palenque, Chiapas, durând peste cinci ore. În ciuda dificultăților, un grup de credincioși curajoși și pastorul Ricardo Rodríguez din districtul Nuevo Orizaba au parcurs în fiecare sâmbătă cei 40 de kilometri pentru a transmite mesajul Evangheliei în acea comunitate. Ei au apelat și la ajutorul unui credincios, Vidal Pérez, care s-a împrietenit cu Antonio Estrada, liderul unei biserici interconfesionale de acolo.

„Am început să avem studii biblice în cinci locuințe, iar apoi l-am cunoscut pe Antonio Estrada, care era liderul unei biserici din Nueva Unión de mai bine de zece ani”, a declarat Pérez. [Estrada] „mi-a pus întrebări și a primit răspunsurile de care avea nevoie. În scurt timp, el a înțeles adevărul despre Legea lui Dumnezeu, alimentație și Sabat deoarece a găsit în Biblie tot ceea ce îi spuneam.”

După ce a parcurs 20 de studii biblice cu Vidal, Estrada a adunat credincioșii din biserica lui și le-a împărtășit ceea ce învățase din studiile biblice cu adventiștii. El a spus că se afla de mult timp în căutarea adevărului.

„Îi cerusem lui Dumnezeu să trimită pe cineva care să îmi arate adevărul”, și-a amintit Estrada. „Mi-a luat mai mult de un an să cunosc acest adevăr, dar avusesem un vis în care am văzut doi oameni care veneau să mă viziteze.”

După aceea, credincioșii adventiști au fost de acord să organizeze o serie de prezentări biblice în comunitate, iar la finalul ei, Estrada și alți credincioși au decis să își predea viața lui Isus și să se alăture Bisericii Adventiste.

„Am înțeles că adevărul despre Sabat este biblic și trebuie să li-l împărtășim și altora, așa că eu și biserica mea am îmbrățișat adventismul după mai bine de zece ani în care am făcut parte dintr-o altă confesiune”, a declarat Estrada.

Foștii membri ai acelei biserici interconfesionale, acum credincioși adventiști, și cei care i-au vizitat timp de mai bine de un an împreună cu pastorul districtului Nuevo Orizaba s-au unit pentru a zugrăvi biserica și a adăuga pe fațadă logo-ul care identifică bisericile adventiste din Chiapas. În prezent, alte opt persoane studiază Biblia.

Joi, 9 noiembrie, credincioșii s-au adunat pentru a sărbători deschiderea oficială a bisericii. Estrada le-a înmânat cheile și documentele clădirii care a fost biserica lui timp de mai bine de zece ani liderilor Bisericii Adventiste regionale într-un moment istoric pentru Biserica Adventistă din acea zonă.

La ceremonie au participat lideri ai Misiunii Palenque și ai Uniunii Mexicane Chiapas ale Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, printre ei numărându-se și José Luis Bouchot, secretarul Uniunii Adventiste. În mesajul său, Bouchot s-a declarat entuziasmat de progresul grupei și i-a încurajat pe credincioși să fie o lumină în comunitatea lor și să ajungă la inimile celor care nu I s-au predat încă lui Hristos.

Rodríguez, care este acum pastorul noii biserici, a recunoscut că regiunea se confruntă cu multe dificultăți, „dar suntem fericiți și Îi suntem recunoscători lui Dumnezeu”, a spus el, „pentru că ne folosește pentru a-Și împlini misiunea în acest loc și pentru că am primit susținerea de care aveam nevoie pentru a oferi mai mult din dragostea lui Isus”.

Președintele Misiunii Palenque, René Flores, a întărit cuvintele lui Rodríguez. „Îl onorăm și Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru că misiunea nu încetează, ajungând în locuri îndepărtate, precum acesta. Vom continua să lucrăm pentru a duce speranță în cele mai îndepărtate colțuri ale teritoriului nostru.”

Bouchot a împărtășit de ce consideră că momentul este unul istoric pentru Biserica Adventistă din regiune. Potrivit lui, nu a fost întâmplător. „Acesta este rezultatul implicării totale a credincioșilor”, a spus Bouchot. „Am fost martorii călăuzirii lui Dumnezeu în Biserica Sa prin intermediul Duhului Sfânt.”

El a adăugat că s-a simțit profund impresionat să fie martorul rezultatelor angajamentului credincioșilor de a ajunge până la marginile pământului. „Am simțit încă o dată că puterea lui Dumnezeu este reală. El este Cel căruia i-am dedicat viața de slujire. Dumnezeu este bun.”

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print