Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Ajutor pentru victimele inundațiilor din Filipine

Acțiunea reprezintă colaborarea dintre ADRA Filipine și Serviciile sociale adventiste.

Ajutor pentru victimele inundațiilor din Filipine

Acțiunea reprezintă colaborarea dintre ADRA Filipine și Serviciile sociale adventiste.

În urma declarării stării de calamitate în regiunea Samarul de Nord ca urmare a ploilor abundente și de durată, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA) Filipine și Serviciile sociale adventiste (ACS) au distribuit provizii de care aveau mare nevoie multe dintre victimele inundațiilor.

Echipa ADRA a evaluat amploarea pagubelor provocate de inundațiile devastatoare din 21 noiembrie și a identificat cele mai urgente nevoi ale persoanelor afectate de ele.

ADRA și ACS au avut o serie de întâlniri cu autoritățile locale, precum guvernatorul Edwin Ongchuan și viceguvernatorul Clarence Dato din Samarul de Nord și primarul Francisco Rosales III din Catarman.

Aceste întâlniri au avut ca scop încurajarea colaborării și oferirea unui răspuns organizat la criză, au raportat liderii Bisericii din regiune.

În total, 1.120 de gospodării din localitățile Catarman, Mapanas și Gamay din regiunea Samarul de Nord au primit pachete cu alimente de bază datorită eforturilor combinate ale ADRA Filipine, ACS și Misiunii Samar, în parteneriat cu Uniunea Centrală a Bisericii Adventiste din Filipine.

Potrivit ADRA Filipine, un pachet cu alimente constă din 10 kilograme de orez, 2 kilograme de fasole mung, trei conserve de sardine și trei conserve de ton, ca și două pachete de biscuiți și un litru de ulei.

Eforturile organizațiilor implicate au făcut posibilă livrarea rapidă a acestui ajutor crucial, cu scopul de a diminua greutățile imediate ale familiilor afectate de inundații, au declarat liderii din regiune.

Manifestând spiritul „Bayanihan”, voluntarii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Catarman au jucat un rol vital în împachetarea și livrarea bunurilor, dedicarea și munca lor asiduă fiind un exemplu de comunitate care se unește în fața adversității, au declarat liderii regionali.

„Suntem recunoscători pentru sprijinul acordat de ADRA Filipine, ACS și de partenerii noștri locali în această perioadă critică”, a declarat guvernatorul Ongchuan. „Generozitatea și unitatea manifestate de voluntarii noștri exemplifică esența puterii de recuperare a comunității.”

ADRA și ACS rămân pe teren, răspunzând la nevoile familiilor afectate de la inundații. Prezența lor continuă și inițiativele de colaborare subliniază importanța unui răspuns rapid și organizat pentru a sprijini comunitățile în procesul de recuperare și reconstruire, au declarat liderii Bisericii.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print