Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Evanghelia ajunge la peste 1700 de persoane

Un eveniment organizat de Misiunea Mindanao Central îi determină pe credincioși și pe liderii Bisericii să se implice, spun aceștia din urmă.

Evanghelia ajunge la peste 1700 de persoane

Un eveniment organizat de Misiunea Mindanao Central îi determină pe credincioși și pe liderii Bisericii să se implice, spun aceștia din urmă.

Adventist World Radio (AWR, Radio Mondial Adventist) și Misiunea Mindanao Central din Filipine au încheiat recent o serie de prezentări biblice de impact în San Fernand și Sitio Natampod, Namnam, cu 1729 de botezuri.

Evenimentul, care s-a desfășurat în perioada 26 noiembrie – 2 decembrie, a reprezentat efortul comun al AWR și al Misiunii Mindanao Central (CMM). Desfășurată simultan în sala de sport din San Fernando și în Sitio Natampod, campania a fost o demonstrație remarcabilă de credință și implicare totală a credincioșilor, au declarat organizatorii.

Au fost prezenți reprezentanți ai conducerii AWR, precum președintele Duane McKey și soția lui, Kelly; vicepreședintele Cami Oetman; Catherine Proffit, fost ambasador al SUA în Malta și membru al consiliului de administrație al AWR; Sue Sinkie, secretar al AWR; și Robert Dulay, coordonatorul proiectelor speciale ale AWR. Prezența și participarea lor au contribuit în mod semnificativ la succesul general al evenimentului, au declarat liderii regionali ai Bisericii.

Coordonatorul AWR În Divizia Asia de Sud – Pacific, Roseller Zamora, a transmis mesaje puternice și inspirate în timpul primelor cinci întâlniri din cadrul seriei de prezentări biblice în San Fernando. Oetman a transmis un mesaj puternic în timpul ultimei seri a programului, iar Duane McKey a susținut apoi o predică provocatoare despre închinarea din Sabat. Ultima seară și închinarea din Sabat au lăsat o impresie de durată asupra publicului prin mesajele lor emoționante.

Pe lângă participarea lor în San Fernando, McKey și Oetman s-au aflat în mijlocul publicului din Sitio Natampod vineri și sâmbătă dimineața. Implicarea lor a fost importantă pentru conectarea cu comunitatea locală și stimularea dezvoltării spirituale, au împărtășit liderii Bisericii din regiune. În plus, McKey și Oetman au participat la ceremonia în cadrul căreia s-a botezat un număr mare de persoane care fuseseră asociate cu grupuri de rebeli.

Evenimentul din Sitio Natampod a fost deosebit deoarece a fost numit „Summitul pentru dezvoltarea păcii”. Jeiel Basi le-a transmis participanților mesaje devoționale în fiecare dimineață și seară în timpul summitului care nu a vizat numai dezvoltarea spirituală, ci a inclus și cursuri zilnice de formare pentru asigurarea mijloacelor de trai, oferite de organizațiile guvernamentale.

Administratorii CMM, precum președintele Porferio Lagunday, secretarul Judyben Cabil și trezorierul Sir Sealoy Godillano, și-au exprimat bucuria de a fi martori la numărul record de botezuri și la implicarea totală a credincioșilor și pastorilor. Lagunday a condus o echipă de pastori și voluntari laici în ridicarea unui cort în Natampod pentru a găzdui mulțimea considerabilă prezentă. Sub conducerea lui Rommel Subigca, Departamentul Comunicare al CMM a coordonat evenimentul cu ajutorul Departamentului Comunicare al Uniunii de Conferințe Filipine de Sud.

„Seria de prezentări biblice din San Fernando și Sitio Natampod are o semnificație profundă”, au declarat liderii Bisericii din regiune. „Ea simbolizează un far de speranță și reînnoire pentru comunitatea locală, unind oamenii în credință și promovând un spirit de reconciliere. Prezența foștilor rebeli printre persoanele nou botezate evidențiază puterea transformatoare a credinței și servește drept mărturie a impactului evenimentului asupra promovării păcii și reconcilierii în regiune.”

„Colaborarea și eforturile unite ale organizațiilor religioase, ale agențiilor guvernamentale și ale liderilor comunității au demonstrat puterea acțiunii colective în realizarea unei schimbări pozitive. Succesul evenimentului demonstrează potențialul de transformare semnificativă atunci când diverse voci și organizații se reunesc cu o viziune comună pentru un viitor mai bun”, au declarat liderii Bisericii.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print