Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Biserica Adventistă din Nepal le slujește familiilor și orfanilor din comunitate

O inițiativă de trei zile și un Sabat special.

Biserica Adventistă din Nepal le slujește familiilor și orfanilor din comunitate

O inițiativă de trei zile și un Sabat special.

Un grup coreean le-a oferit recent servicii medicale, activități pentru copii, vizite la domiciliu, tunsori gratuite și fotografii de familie celor care au vizitat Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea Dapcha din Nepal.

O echipă formată din 14 persoane a condus inițiativa care a urmărit să satisfacă o varietate de nevoi ale comunității, echipa lucrând pentru a asigura bunăstarea familiilor și pentru a promova unitatea și fericirea, au declarat organizatorii.

Grupul a fost format de profesioniști din diferite domenii, precum medici, un specialist în îngrijirea copiilor, un fotograf, pastori și alți misionari și asistenți. Potrivit organizatorilor, fiecare credincios și-a folosit abilitățile și expertiza unică, creând o echipă diversă și capabilă să ofere servicii complete.

În cele trei zile au fost tratate mai mult de 300 de persoane. „Echipa a amenajat o clinică temporară dotată cu materiale echipamente medicale”, au declarat liderii Bisericii. „Personalul medical a oferit controale generale, vaccinări, consultații, precum și mici intervenții chirurgicale și medicamente în funcție de starea de sănătate a celor care i-au trecut pragul. În plus, au fost organizate sesiuni informative de educație pentru sănătate, abordând subiecte precum alimentația corectă, igiena și prevenirea bolilor.”

Grupul a oferit un serviciu de fotografie profesională, familiile având ocazia să facă fotografii de familie.

Potrivit organizatorilor, aceste fotografii memorabile „au servit drept simbol al unității și al iubirii, întărind importanța legăturilor de familie”.

Multe persoane au venit, de asemenea, să se bucure de serviciul de tuns gratuit. Inițiativa a inclus și o Școală Biblică de Vacanță pentru copii, iar seara, prezentări biblice pentru adulți, la ele participând peste 100 de persoane.

Ziua orfanilor și copiilor vulnerabili

Cu ocazia Zilei Mondiale a Copiilor Orfani, Departamentul Copii al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a ales data de 18 noiembrie pentru a sublinia importanța acestei zile, au raportat recent liderii Bisericii.

Regiunea Himalaya a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Nepal și-a dat mâna cu Biserica mondială și cu Divizia Asia de Nord – Pacific și a alocat timp și resurse pentru a aborda această problemă, au raportat liderii Bisericii din țară. În acea zi, bisericile locale din cadrul regiunii Himalaya din Nepal au desfășurat diverse activități în biserici și în comunități locale.

Numărul tot mai mare al orfanilor și copiilor vulnerabili din această lume este unul dintre semnele alarmante ale catastrofei care se apropie pentru omenire, au declarat experții în domeniu. Numeroasele conflicte armate din întreaga lume, dezastrele naturale și foametea lasă în urmă mulți orfani și copii vulnerabili. „Acești copii au nevoie de îngrijire și dragoste pentru a-și putea explora pe deplin potențialul”, au adăugat liderii regionali ai Bisericii.

Potrivit acestora, activitățile din 18 noiembrie au subliniat angajamentul Bisericii Adventiste de a aborda problemele legate de vulnerabilitatea copiilor atât în bisericile ei, cât și în comunitățile din jurul lor.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print