Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Biserica Adventistă îi donează paturi de spital Ministerului Sănătății din Jamaica

Acțiunea a făcut parte dintr-o inițiativă AdventHealth de a sprijini alte instituții de sănătate.

Biserica Adventistă îi donează paturi de spital Ministerului Sănătății din Jamaica

Acțiunea a făcut parte dintr-o inițiativă AdventHealth de a sprijini alte instituții de sănătate.

Pe fondul unei nevoi stringente de mai multe paturi în spitalele publice din Jamaica, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea i-a dat Ministerului Sănătății din Jamaica un impuls atât de necesar de 40 de paturi de spital, la o valoare estimată de 120.000 de dolari. Ceremonia de predare-primire a avut loc marți, 12 decembrie, la Good Samaritan Inn (Hanul Bunului Samaritean) din Kingston.

Inițiativa a avut loc în numele rețelei de spitale AdventHealth, al consiliului de administrație, al administrației și al personalului de la Andrews Memorial Hospital și al liderilor Bisericii, inclusiv al președintelui consiliului de administrație al spitalului, Everett Brown. Fundația GSI Jamaica, organizația caritabilă a Bisericii Adventiste din Jamaica, care a facilitat aducerea paturilor în țară, a fost, de asemenea, implicată.

„Îi oferim Ministerului Sănătății 40 de paturi de spital complet funcționale în beneficiul spitalelor din Spanish Town și May Pen și al Fundației Naționale pentru Progresul Sănătății”, a declarat Donmayne Gyles, președintele Andrews Memorial Hospital, în timpul ceremoniei de predare-primire.

Rețeaua de spitale AdventHealth, un sistem confesional non-profit de asistență medicală din SUA cu 53 de spitale și cu sediul central în apropiere de Orlando, Florida, a încheiat un parteneriat cu spitalul adventist Andrews Memorial Hospital din Jamaica și cu Fundația Good Samaritan Inn. Christopher Tufton,

Ministrul Sănătății din Jamaica, a participat la ceremonie pentru a primi darurile.

„Ne rugăm ca pacienții care primesc îngrijire în instituțiile dumneavoastră să primească confort în timpul perioadei de recuperare și datorită acestora paturi”, a citit Gyles într-un mesaj din partea lui Audrey Gregory, director executiv al Diviziei East Florida a AdventHealth, și a lui Monty Jacobs, director al AdventHealth Global Missions.

„Colaborând în proiecte ca acesta ne îndeplinim misiunea și îmbunătățim calitatea îngrijirii celor bolnavi”, a continuat Gyles. „Așteptăm cu nerăbdare să continuăm colaborarea cu Andrews Memorial Hospital în proiecte viitoare în beneficiul oamenilor din Jamaica.”

Ministrul Tufton a lăudat AdventHealth, Andrews Memorial Hospital și Fundația GSI pentru donația atât de necesară: „Poate părea simplu, însă acestea nu sunt simple paturi”, a declarat el. „Paturile pe care le-am primit sunt mult mai scumpe decât cele [pe care le avem]; ele oferă mult mai multe funcționalități importante pentru tratarea și îngrijirea pacienților.”

Ministrul Tufton a mai lăudat comunitatea adventistă pentru că a fost un partener loial în colaborarea și susținerea Ministerului Sănătății.

Gyles a declarat că Andrews Memorial Hospital și comunitatea Bisericii Adventiste vor continua să susțină eforturile Ministerului Sănătății. „Suntem aliniați obiectivului numărul 1 pentru anul 2030, acela de a avea o populație sănătoasă și stabilă prin creșterea speranței de viață la peste 76 de ani și de a înregistra mai multe rezultate pozitive în sectorul sănătății”, a spus el. „În 2024, Andrews Memorial Hospital sărbătorește 80 de ani de servicii pe insulă și rămâne ferm în misiunea lui de a continua lucrarea vindecătoare a lui Hristos.”

Reacționând la donație, Errol Greene, directorul regional al Autorității Regionale de Sănătate din Sud-Estul statului Jamaica (SERHA), a declarat că este încântat. „Și dacă ați avea 100 de paturi, numai spitalul din Spanish Town le-ar putea lua pe toate, așa că sunt foarte fericit pentru contribuție. Sunt sigur că ele vor îmbunătăți semnificativ nivelul de confort al pacienților noștri”, a declarat el.

Greene a reamintit că la spitalul din Spanish Town, „chiar ieri, erau 100 de persoane care stăteau în scaune cu rotile în așteptarea internării deoarece nu era niciun pat liber. Așadar, acest lucru va contribui în mare măsură la o viață mult mai confortabilă.”

„Sunt mai mult decât extaziată!”, a declarat Ivanah Thomas, medic la spitalul May Pen care a colaborat cu AdventHealth pentru trimiterea paturilor în Jamaica. „Chiar săptămâna trecută am prelevat sânge de la un pacient, iar patul mic pe care se afla era atât de jos încât ajungea până aproape de pământ”, a spus Thomas. „A trebuit să mă aplec pentru a ajunge la pacient. Așadar, sunt mai mult decât extaziată de donație. Desigur, May Pen ar avea ce face cu toate cele 40 de paturi, dar mă bucur că am primit acest cadou.”

O locuitoare din St. Catherine, Valrie Gordon, și-a exprimat încântarea când a auzit despre donație. Ea își amintește: „Anul acesta, mama mea a fost transferată de la spitalul din May Pen la cel din Spanish Town și a trebuit să aștepte trei zile înainte de a primi un pat, așa că aceasta este o donație utilă a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea”.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print