Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Mexic: Alimentație sănătoasă în slujba oamenilor

Sesiuni de formare și ateliere pregătesc credincioși pentru a-și împărtăși cunoștințele.

Mexic: Alimentație sănătoasă în slujba oamenilor

Sesiuni de formare și ateliere pregătesc credincioși pentru a-și împărtăși cunoștințele.

Sute de credincioși adventiști de ziua a șaptea din Ciudad de Mexico și din toată zona centrală a țării au participat recent la sesiuni de formare în domeniul alimentației sănătoase conduse de experți din cadrul companiei Alimentos COLPAC, unul dintre cei mai mari producători de alimente din cadrul Diviziei Inter-Americane a Bisericii Adventiste.

Liderii Departamentului Sănătate, precum și lideri ai departamentelor Grupe mici, Misiunea Femeii, Lucrarea Personală și alți lideri ai Bisericii de pe teritoriul Uniunii Adventiste Centrale din Mexic (CMU) s-au reunit pentru o instruire în domeniul sănătății cu o abordare complexă pentru o alimentație sănătoasă și îmbunătățirea obiceiurilor alimentare în rândul credincioșilor adventiști și al membrilor comunității.

Principalul obiectiv al programului a fost acela de a transmite principii de prevenire a bolilor și de îngrijire a organismului prin intermediul principiilor gătitului sănătos și ale unei alimentații sănătoase, a declarat Genaro Corral, director de marketing al Alimentos COLPAC și unul dintre principalii organizatori ai sesiunilor de formare.

Potrivit statisticilor, una dintre principalele dificultăți cu care se confruntă țara constă în tratarea și reducerea cazurilor de afecțiuni cronice netransmisibile, deoarece peste 70% din populația Mexicului este obeză, 30% suferă de hipertensiune, iar 12% are diabet de tip 2.

Sesiunile de formare și atelierele din weekend, denumite „Voi găti cu speranță”, i-au implicat pe participanți în familiarizarea cu alimentele pe care trebuie să le consume, beneficiile nutriționale ale acestor alimente, modul de prevenire a bolilor și adoptarea unei diete care are la bază plante neprocesate.

„Ne-am concentrat asupra educării liderilor adventiști în arta culinară cu utilizările sale terapeutice, astfel încât să fie pregătiți să le împărtășească cunoștințele prietenilor și vecinilor, pentru a le duce un mesaj de speranță și a contribui la îmbunătățirea calității vieții”, a declarat Marisol Brambila, consilier nutrițional la Alimentos COLPAC.

„Am fost siguri că acesta este un bun plan pentru transmiterea Evangheliei și că, prin promovarea lui în grupuri mici, va fi atractiv pentru liderii de la nivelul uniunii și al bisericilor”, a declarat Enrique Meza, directorul general al Alimentos COLPAC. Unii credincioși adventiști se simt puțin jenați să îi invite pe alții la întâlniri cu caracter spiritual, dar le-ar putea fi mult mai ușor să își invite vecinii la cursuri de gătit, a explicat el. „De aceea, cred că Biserica va folosi aceste sesiuni de formare pentru a-i invita pe alții, astfel încât să se întâlnească cu Dumnezeu prin intermediul mesajului de sănătate.”

Alimentos COLPAC a sprijinit în mod constant inițiative de sănătate ale Bisericii precum „Vreau să trăiesc sănătos”, însă aceasta este prima dată când compania alimentară a organizat un program în colaborare cu CMU, a adăugat Meza.

Administrația CMU a integrat de îndată inițiativa în planurile misionare ale Bisericii din acest an, a declarat președintele CMU, José Dzul. „Am văzut acest proiect ca pe un instrument suplimentar care să fie folosit în «casele speranței» [grupe mici] și să trezească interesul cu privire la Biserică pentru accentul pe care îl pune pe sănătate.”

Toți participanții au primit câte un caiet, o broșură despre nutriție, o pânză pentru a stoarce soia, o broșură cu activități pentru copii și alte resurse, fiind informați despre produsele sănătoase de la Alimentos COLPAC. De asemenea, aceștia au degustat mai multe feluri de mâncare.

Juan Rojas, din Ciudad de Mexico, a declarat că a fost impresionat de varietatea de alimente sănătoase disponibile. „Sunt foarte fericit să fac parte dintre cei mulți care vor transmite acest mesaj de speranță”, a declarat Rosas.

„Mi-a plăcut foarte mult «Voi găti cu speranță». Informațiile pe care ni le-au oferit în cadrul atelierului sunt foarte importante”, a declarat Tere Samudio, o profesoară din Toluca.

Concepción Méndez, din Leon, Guanajuato, și-a exprimat recunoștința pentru instruire. „Sunt recunoscătoare că Alimentos COLPAC oferă produse și rețete care sunt benefice pentru corpul nostru și previn bolile”, a spus ea.

Liderii Alimentos COLPAC intenționează să organizeze mai multe sesiuni de formare și ateliere în toată țara, în special în orașele Tijuana, Hermosillo, Chihuahua, Villahermosa, Guadalajara, Monterrey, Montemorelos, Culiacán, Tuxtla Gutiérrez și Mérida.

Despre Alimentos COLPAC

Alimentos COLPAC activează în Mexic de 67 de ani, iar în prezent are patru fabrici și nouă centre de distribuție care deservesc întreaga țară. COLPAC produce anual peste 10.000 de tone de alimente.
Alimentos COLPAC își exportă produsele în Guatemala, El Salvador, Honduras, Panama, Columbia și Trinidad și Tobago.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print