Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Adventiștii și agențiile guvernamentale colaborează pentru programe de dezvoltare personală

Angajați ai instituțiilor statului din regiunea filipineză Visayas de Est participă la meditații cu conținut religios.

Adventiștii și agențiile guvernamentale colaborează pentru programe de dezvoltare personală

Angajați ai instituțiilor statului din regiunea filipineză Visayas de Est participă la meditații cu conținut religios.

În cadrul unei inițiative fără precedent, membrii mai multor agenții guvernamentale din localitatea Ormoc, în Leyte, Visayas de Est, s-au reunit pentru o un program de formare profesională și spirituală continuă.

Condus de pastorul adventist de ziua a șaptea din Ormoc, Ricardo De Asis Jr. programul a avut ca scop promovarea camaraderiei și a stării generale de bine, concentrându-se asupra dezvoltării profesionale și creșterii spirituale.

Participanților din diverse agenții precum Garda de Coastă din Filipine, personalul auxiliar al Gardei de Coastă, Poliția Maritimă, Poliția din Ormoc, Biroul pentru Situații de Urgență și Direcția de Sănătate Publică din Ormoc, li s-a recomandat să participe la instruire. Programul a oferit o combinație unică de 14 subiecte cu caracter religios și discuții privind dezvoltarea profesională, depășind abordările tradiționale.

De Asis, care slujește în calitate de consilier pentru viață și sănătate spirituală în cadrul acestor agenții, a subliniat importanța stabilirii unor legături strânse. „Oferindu-mi serviciile și stabilind legături în care încrederea în sine și în ceilalți cresc, am vorbit și am organizat studii biblice ori de câte ori a fost nevoie”, a declarat el.

Desfășurat în mai multe sesiuni, la fiecare sesiune participând câte zece membri ai personalului din fiecare agenție guvernamentală, programul a asigurat o implicare susținută fără a-i copleși pe participanți. „Nu a fost un eveniment unic, ci un angajament continuu de creștere personală și profesională”, a declarat De Asis.

Inițiativa a inclus participarea personalului armatei filipineze, cu flexibilitate pentru programul lor solicitant.

În timpul unei sesiuni recente, De Asis a vorbit despre suferința lui Hristos, în special în timpul răstignirii.

„Apelul de aseară a fost o experiență extraordinară… Am aprofundat suferința lui Hristos, subliniind durerea și rușinea pe care le-a îndurat pentru ei și pentru noi toți”, a spus el.

Lallaine P. Dacallos, angajată a Gărzii de Coastă, și-a exprimat recunoștința pentru seminar. „Am învățat multe din ceea ce ne-ați împărtășit”, a spus Dacallos. „Ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost faptul că nu L-ați uitat pe Dumnezeu, pentru că El nu ne-a uitat pe noi. Vă mulțumesc, dle pastor, pentru că sunteți dispus să ne împărtășiți cuvintele lui Dumnezeu.”

Agențiile guvernamentale au lăudat inițiativa, un oficial de rang înalt al Gărzii de Coastă exprimându-și recunoștința pentru dedicarea lui De Asis. „Pastorul De Asis este important pentru organizația noastră. În ciuda programului lui încărcat, el își rezervă mult timp pentru a împărtăși cunoștințe și informații. Dorim să ne exprimăm cea mai profundă recunoștință”, a declarat oficialul.

Samuel Salloman, președintele Conferinței Visayas de Est a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, a remarcat abordarea unică a lui De Asis în ceea ce privește slujirea în cadrul agențiilor guvernamentale. „El acordă prioritate stabilirii unei forme profesionale de prietenie prin vizite personale… Programele lui le aduc beneficii angajaților statului mai degrabă decât Bisericii, favorizând legături mai profunde”, a declarat Salloman.

Potrivit lui Ibnohasan R. Amilasan Jr., comandantul secției de poliție maritimă din Ormoc, seminarul „Call of Duty 2″ a fost foarte oportun pentru oamenii în uniformă însărcinați cu menținerea păcii și ordinii.

„Ascultarea cuvintelor lui Dumnezeu în cadrul acestui seminar ne este cu adevărat utilă pentru a ne ajuta să devenim slujitori centrați pe Dumnezeu și temători de Dumnezeu”, a spus el.

Potrivit organizatorilor, credincioșii adventiști din Ormoc s-au implicat activ în diverse sesiuni, folosindu-și talentele prin cântece și rugăciuni. „Angajamentul lor de neclintit dăinuie, deoarece răspund în mod activ chemării, străduindu-se să aibă un impact pozitiv și să le îmbunătățească viețile celor din comunitatea lor, promovând pregătirea spirituală pentru revenirea iminentă a lui Hristos”, au declarat ei.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print