Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Centru adventist de consiliere ajută comunitatea din Croația

Profesioniști din domeniul sănătății fizice și mintale le oferă servicii gratuite localnicilor care, la rândul lor, apreciază inițiativa.

Centru adventist de consiliere ajută comunitatea din Croația

Profesioniști din domeniul sănătății fizice și mintale le oferă servicii gratuite localnicilor care, la rândul lor, apreciază inițiativa.

De când centrul de consiliere și-a deschis porțile pentru public, în mai 2021, în orașul balnear Pula, Croația, o echipă dedicată de profesioniști i-a oferit sprijin comunității, abordând nevoile ei în domeniul sănătății fizice, psihosociale și emoționale – toate acestea fără niciun cost pentru individ, datorită unei finanțări generoase din partea Diviziei Trans-Europene (TED), a Uniunii Adriatice, a Conferinței Croate și a bisericii adventiste din localitate.

Ceea ce face centrul de consiliere unic, potrivit liderilor inițiativei, este faptul că acesta organizează grupe de studiu pentru cei care doresc să exploreze subiecte spirituale, dar și sprijin terapeutic personalizat și sesiuni de terapie online.

„Oamenii din comunitate se simt incredibil de recunoscători și binecuvântați”, a declarat Mišo Havran, director al Departamentului Sănătate în cadrul Conferinței Croate. Subliniind abordarea unică a centrului, care îmbină perfect sprijinul psihosocial și spiritual, el a comentat: „Grupurile noastre de sprijin explorează diferite subiecte precum dezvoltarea emoțională, relațiile și spiritualitatea. Începem întâlnirile cu un moment de rugăciune, asigurându-ne că tot ceea ce transmitem este ancorat în valori spirituale autentice”.

Afilierea centrului la Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este transparentă și îmbrățișată cu căldură de beneficiari. „Toți cei implicați în crearea și funcționarea programului Îi sunt recunoscători lui Dumnezeu pentru conducerea Sa de până acum și pentru oportunitățile de a contribui la sănătatea fizică și psihologică a oamenilor, dar și de a li-L prezenta pe Hristos”, a declarat Havran.

Implicarea profesioniștilor și a voluntarilor a atras recent atenția principalului post de televiziune din Croația, HRTV1. „Ivana Simic, jurnalistă și producătoare a cunoscutului program «Împreună în spirit» [«Zajedno u Duhu»] și echipa ei ne-au luat un interviu despre munca depusă de la deschiderea centrului”, a spus Havran. Interviul, în care au apărut Zlatko Pavlovic, Lidija Godina și Havran, a fost difuzat pe 11 noiembrie.

Comentând despre modul în care centrul a sprijinit comunitatea, în special după pandemia de COVID-19, Simic a declarat: „Auzim adesea în mass-media că oamenii sunt deprimați, stresați și caută ajutor. Acesta este motivul pentru care Departamentul Sănătate al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea a deschis porțile centrului de consiliere cu ajutorul unor profesioniști excelenți.”

Conferința Croată intenționează să reproducă acest succes prin deschiderea unui centru similar în Zagreb. „Avem deja profesioniști care sunt dispuși să facă parte din acest nou centru din Zagreb”, a împărtășit Havran, subliniind viziunea pentru un impact mai larg asupra comunității. „Visăm să conectăm centrele pentru a împărtăși resurse și a ajunge la mai multe persoane.”

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print